Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Mariet Schoenmakers benoemd tot directeur Stedenbouw dS+V

Datum nieuwsfeit: 12-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Rotterdam

Mariet Schoenmakers benoemd tot directeur Stedenbouw dS+V

Het College van B. en W. van Rotterdam heeft Ir. Mariet Schoenmakers (1952) per 1 juni 2002 benoemd tot directeur Stedenbouw bij de dienst Stedenbouw en Volkshuisvesting (dS+V) . Zij volgt Ir. Joost Schrijnen op die in februari j.l. directeur werd van de directie Ruimte en Mobiliteit van de provincie Zuid-Holland.
Mariet Schoenmakers zal een inhoudelijke rol vervullen binnen de grote ruimtelijke plannen van de dS+V, zoals de projecten Centraal Station, Zuiderpark, Nesselande en de ontwikkeling van de Rotterdamse binnenstad. Daarnaast is zij verantwoordelijk voor de kwaliteit van het ontwerpwerk en de discipline stedenbouw binnen de dienst.

Mariet Schoenmakers studeerde in 1980 af aan de TU Delft (Bouwkunde, specialisatie Stedenbouw). Aansluitend werkte zij tot 1988 als stedenbouwkundige bij de gemeente Rotterdam. In die periode was zij nauw betrokken bij de stadsvernieuwings- en ontwikkelingsprojecten van Feijenoord, Katendrecht, Overschie, Rotterdam West en Zestienhoven. In de daaropvolgende periode werkte zij als stedenbouwkundige bij de gemeente Groningen (o.a. het Stadsgewestpark Noorddijk en de Strip) en Utrecht (o.a. De Strook, Rijnsweerd).
Sinds 1993 werkt Mariet Schoenmakers bij de Conceptgroep MAB, waar zij verantwoordelijk is voor conceptontwikkeling, architectenselectie, en inhoudelijk opdrachtgeverschap, begeleiding en strategische sturing van complexe multifunctionele binnenstedelijke gebiedsontwikkeling. Voorbeelden hiervan zijn de Resident (Den Haag), stadshart Amstelveen, Centrumplan OMA (Almere), gebouw de Rotterdam (Kop van Zuid), Rijnboog (Arnhem) en het Oosterdokseiland (Amsterdam).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie