Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Matty van Wijnbergen wint publieksprijs Zilveren Camera 2001

Datum nieuwsfeit: 12-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Nederlandse Vereniging van journalisten
Zoek soortgelijke berichten

Nederlandse Vereniging van journalisten

Matty van Wijnbergen wint publieksprijs Zilveren Camera 2001

De lezers van het Rotterdams Dagblad mochten meebepalen welke foto de Publieksprijs Zilveren Camera 2001 verdient. Het Rotterdam Dagblad publiceerde daartoe alle foto's die eerder door de vakjury bekroond waren met een eerste prijs. De lezers kozen met grote meerderheid voor het portret van Inge de Bruin, gemaakt door freelance fotojournalist Matty van Wijnbergen. Van de 276 stemmen die waren uitgebracht, gingen er 119 naar zijn portret.
Ook de bezoekers van de website van De Zilveren Camera konden een stem uitbrengen op hun favoriete foto. En hier ging Matty van Wijnbergen eveneens met de publieksprijs aan de haal met 'zijn' Inge de Bruin. De vakjury koos in tegenstelling tot het publiek als beste nieuwsfoto voor De Zilveren Camera, een foto die Marco Okhuizen maakte van de nieuwjaarsbrand in Volendam.
Fujifilm Nederland heeft voor de publieksprijs twee camera's beschikbaar gesteld: een camera voor een lezer van het RD en een exemplaar voor een websitebezoeker.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie