Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom 12-03-2002

Datum nieuwsfeit: 12-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-03-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.15 uur

Auto van de dijk

VIANEN Op maandag 11 maart is bij een ongeval een auto van de dijk gereden. De bestuurster raakte niet gewond.

Rond 16.05 uur reed een 34-jarige automobiliste uit Culemborg over de Lekdijk, komende uit de richting van Vianen en gaande in de richting van Hagestein. Bij het naderen van een tegenligger stuurde zij te ver naar rechts. Daardoor kwam de auto met zijn rechterwielen in de berm. De bestuurster verloor de macht over het stuur, de auto draaide om zijn as, ramde een lantaarnpaal en reed vervolgens de dijk af. De Culemborgse kon zonder verwondingen uit haar auto stappen.

Daar de aanrijding zich aanvankelijk ernstig liet aanzien, kwamen zowel de brandweer, GG & GD als de politie ter plaatse. De GG & GD hoefde niet in actie te komen. De brandweer heeft de beschadigde lantaarnpaal afgetaped. De auto is door een takelbedrijf weggesleept.

Snelheidscontrole

IJSSELSTEIN De politie heeft op maandag 11 maart in de middaguren tweemaal een snelheidscontrole gehouden.

De controles vonden op de Kerspellaan ter hoogte van de Kerspelbrug plaats en werden naar aanleiding van klachten van omwonenden gehouden. Die klaagden dat er sinds de verwijdering van de drempel te hard wordt gereden.

Bij de controle tussen 13.15 uur en 14.30 uur werden zeven bestuurders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 98 km/u, terwijl ter plaatse een maximum snelheid van 50 km/u geldt. Bij de controle van 15.30 uur tot 16.45 uur werd middels de lasergun de snelheid van ongeveer 250 voertuigen gemeten. Eén bestuurder reed met een snelheid van 61 km/u en werd bekeurd. De overige voertuigen hielden zich aan de maximum snelheid.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie