Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Farmaceutische industrie dupeert ontwikkelingslanden

Datum nieuwsfeit: 12-03-2002
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Rijksuniversiteit Groningen

Ouderwetse kostprijsberekening farmaceutische industrie dupeert ontwikkelingslanden

Farmaceutische bedrijven gebruiken nog steeds traditionele technieken om kostprijzen te berekenen. Overheadkosten, zoals marketing en R&D-kosten, worden daarmee niet optimaal toegedeeld aan producten en regio's. Hierdoor laat de farmaceutische industrie de mogelijkheid liggen om prijzen te verlagen in ontwikkelingslanden, zonder daarbij verlies te lijden. Dit concludeert Martijn Broekhof in een afstudeeronderzoek dat hij voor de Wetenschapswinkel voor Economie verrichtte.

Kenmerkend voor de farmaceutische industrie zijn de enorme kosten voor marketing en ontwikkeling van nieuwe medicijnen, het competitieve karakter van de ontwikkeling van medicijnen en het monopolistische karakter van ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie