Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant Zuid-Oost: Eindhoven e.o 12-03-2002

Datum nieuwsfeit: 12-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 12-03-2002
1e Persbericht 12 maart 2002


Politieberichten

Eindhoven: Verdachte mishandeling aangehouden
Maandagavond rond 19.25 uur is in een woning aan de Alard Du Hamelstraat een 44-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij had daar zijn 40-jarige vrouw meerdere malen gesla-gen en geschopt. De man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Hij is overgebracht en ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte vernieling aangehouden
Maandagavond om 20.40 uur is een 48-jarige man uit Vught aangehouden. Even daarvoor had hij op het Stratumseind in een horecagelegenheid een barkruk en lamp vernield. De gewaarschuwde trof de man op het Stratumseind aan. De man is overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Overval
Maandagavond rond 22.00 uur is in een videotheek op de Frederiklaan een 22-jarige mede-werkster uit Eindhoven overvallen. Twee mannen kwamen even voor sluitingstijd de video-theek binnen. Nadat de overige klanten weg waren kwam een van de mannen op haar af. Hij bedreigde haar met een vuurwapen en eiste geld. Direct daarop nam de andere man het geld uit de kluis. Vervolgens werd het slachtoffer naar achteren gebracht. Daar werd ze vastgebonden. Onmiddellijk daarna verlieten beiden mannen de videotheek.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Dinsdagmorgen om 1.15 uur is op de Kaartmakersring een 27-jarige automobilist uit Eindho-ven aangehouden. Even daarvoor had hij op de Javalaan een stopteken genegeerd. Na een korte achtervolging stopte hij op een parkeerterrein aan de Mercatorstraat. Hij stapte uit het voertuig en liep snel weg richting Kaartmakersring. Bij controle bleek de man niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Dinsdagmorgen rond 2.50 uur is een 18-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Een politie-patrouille zag hem met nog twee andere mannen over de Hondsruglaan lopen. Bij het zien van de politie renden de mannen hard weg richting Holtenberglaan. Na een korte achter-volging kon de Eindhovenaar worden aangehouden. Op de plaats waar de mannen zich bevonden is een jas, een agenda en een pasje aangetroffen. De goederen bleken afkomstig te zijn uit een opengebroken auto op de Hondsruglaan. De verdachte is voor nader onder-zoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Verdachten met drugs aangehouden
Dinsdagmorgen rond 5.50 uur zijn op de Genovevalaan een 42-jarige man en een 27-jarige vrouw uit Eindhoven, aangehouden. Een politiepatrouille trof hen daar in een auto aan. Bij controle bleek de man een bolletje cocaïne en de vrouw een cachetje cocaine bij zich te hebben. De drugs zijn inbeslaggenomen. De verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Alcohol
Dinsdagmorgen rond 2.15 uur is op de Elisabethtunnel een 31-jarige automobilist uit Eindho-ven aangehouden. Hij bleek gedronken te hebben. De man blies 0,75 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur opgelegd. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verdachte aangehouden
Maandagavond om 20.50 uur is op het Binderseind een 32-jarige man uit Helmond aangehouden. Een politiepatrouille zag dat hij daar een geopend flesje bier, op een plaats waar dat verboden is, bij zich had. De man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en trapte een deuk in de politieauto. De verdachte is overgebracht en ingesloten in het politiebureau.

Helmond: Bromfietscontrole
Maandagavond is op de Kasteel Traverse een bromfietscontrole gehouden. 12 bromfietsers kregen een proces-verbaal. 2x geen bromfietscertificaat; 6x geen helm; 1x onder de 16 jaar, 1x negeren van het roodlicht en 2x het niet volgen van de rijbaan. Een persoon kreeg een bon voor het niet aanlijnen van de hond

Helmond: Diefstal auto
Tussen maandagavond 23.00 en dinsdagmorgen 7.00 uur is vanaf de Klaproosstraat een zwarte personenauto, Volkswagen Golf, kenteken GF-LG-51, gestolen.

Nuenen: Snelheidscontrole
Maandag tussen 16.45 en 18.10 uur is op de Klamperlaan een snelheidscontrole gehouden. 503 voertuigen zijn gecontroleerd. 107 daarvan reden sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 80 km/u.

Geldrop: Snelheidscontrole
Maandagavond tussen 19.30 en 21.30 uur is op de Laan der Vier Heemskinderen een snel-heidscontrole gehouden. Van de 685 gecontroleerde voertuigen reden er 99 sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 90 km/u.

Hapert: Inbraak in een bedrijf
Maandagavond tussen 19.00 en 23.00 uur is ingebroken in een bedrijf op de Metaalweg. Het slot van de voordeur is geforceerd. Uit het pand verdween een geldkistje met ruim 900 euros.

Someren: Aanrijding met gewonde
Dinsdagmorgen rond 8.30 uur raakte bij een aanrijding op de kruising Beatrixlaan Speelheuvelstraat een 16-jarige bromfietser uit Someren gewond. Hij reed over de Speelheuvelstraat naar genoemde kruising. Op de kruising verleende hij geen voorrang aan de van rechtskomende 30-jarige automobilist uit Someren. De jongen klaagde over een pijnlijke been.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie