Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kabinetsstandpunt behandelingen heroineverslaving

Datum nieuwsfeit: 12-03-2002
Bron: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Het Kabinet heeft gekozen voor twee nieuwe behandelmethoden van heroïneverslaving als erkende behandelingen, namelijk met hoge doses methadon en met heroïne. Een derde behandeling, afkicken met het geneesmiddel naltrexon zonder narcose, mag voorlopig op beperkte schaal worden uitgevoerd totdat meer zekerheid bestaat over de duurzaamheid van het effect. Het kabinet stelt tevens een Commissie Invoeringaspecten Behandelingen Heroïneverslaafden in die in het najaar van 2002 advies moet uitbrengen over hoe met name de heroïnebehandeling duurzaam landelijk ingevoerd kan worden. Het kabinet wil de aanpak van de problematiek van drugsverslaafden verbeteren. Dit staat in een brief ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie