Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 12-03-2002

Datum nieuwsfeit: 12-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 12-03-2002
Persberichten district Heerlen (RKey; 13.20 u) Dinsdag, 12 maart 2002

District Heerlen

Heerlen; fietsendief
Afgelopen maandagmiddag betrapte de politie op de Saroleastraat in Heerlen een 31-jarige man uit Brunssum bij diefstal van fiets. De agenten zagen de verdachte morrelen aan een op de Saroleastraat gestalde fiets toen hij op een gegeven moment de achterzijde van het rijwiel optilde en ermee wilde weglopen. Daarop kwam 19-jarige jongevrouw uit een winkel gelopen die riep dat de fiets van haar was. De politie heeft de Brunssummer meteen aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en de politie maakte proces-verbaal tegen hem op.

Heerlen; even sigaretten kopen
Een 26-jarige man uit Landgraaf heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal van zijn auto, een groene BMW 3ER REIHE 316 I, met het kentekennummer 79-FH-HD. Het slachtoffer stopte afgelopen maandagavond omstreeks 19.30 uur bij het servicekantoor/gebouw van een benzinetankstation aan de Antwerpseweg in Heerlen om er sigaretten te kopen. Terwijl het slachtoffer er sigaretten kocht zag hij nog juist vanuit de ooghoeken dat iemand van dit enigszins onbewaakte ogenblik gebruik maakte en er met zijn auto vandoor reed. Het slachtoffer rende nog naar buiten, maar het was te laat, hij zag hoe onbekenden met de gestolen auto wegreden en hij wist deze niet meer achterhalen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; bekeurd
De politie heeft een 18-jarige jongevrouw uit Hoensbroek in het kader van een snelrechtprocedure bekeurd met een boete van Euro 390,-. Personeel van een winkelbedrijf aan het Homerusplein in Heerlen betrapte de Hoensbroekse jongevrouw afgelopen maandagnamiddag bij diefstal van vleeswaren en waarschuwden de politie. De gestolen goederen werden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar/winkel. Bleek dat de verdachte ook nog een paar kledingstukken en nog wat andere spullen bij zich had waarvan zij bekende die in andere winkels in Heerlen te hebben gestolen. Deze gestolen goederen werden eveneens inbeslaggenomen en de politie zal nog contact opnemen met de betreffende winkels.

Heerlen; beledigingen
Afgelopen maandagavond waarschuwden passanten de politie dat op de autoweg N281 in Heerlen een tweetal personen (op de vluchtstrook) van de autoweg liepen. Ter hoogte van de afrit Imstenraderweg trof de politie het tweetal aan en wilde hen voor het lopen op de autoweg bekeuren. Een van hen, een 21-jarige man uit Heerlen die vermoedelijk kwaad werd, uitte beledigingen in de richting van de politie-agenten. De politie heeft de Heerlenaar daarop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Heerlen; proces-verbaal
De politie maakt proces-verbaal op tegen een 28-jarige vrouw zonder vaste woon/verblijfplaats en een 53-jarige automobilist uit Kerkrade. De politie verdenkt de vrouw van prostitutie (buiten de van gemeentewege daarvoor aangewezen plek / gebied) en de automobilist van uitlokken tot prostitutie. De politie zag afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht op de Spoorsingel in Heerlen het contact tussen het tweetal, waarna de vrouw instapte in de auto van de Kerkradenaar en beide verdachten wegreden. Toen de politie hen op de Geerstraat aanhield bleek de automobilist overigens onder invloed zijn auto te besturen. Ademanalyse wees uit dat de Kerkradenaar ruim 0,7 promille alcohol in zijn bloed had. Daarvoor werd de Kerkraadse automobilist ook nog eens bekeurd met een boete van Euro 190,- en kreeg hij ook een rijverbod.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie