Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 12-03-2002

Datum nieuwsfeit: 12-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 12-03-2002
Persberichten district Maastricht (HP 13.40 uur) Dinsdag 12 maart 2002

Maastricht, rijden onder invloed:
Een 44 jarige inwoner van het Belgische Dison is dinsdagmorgen 12 maart 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
De automobilist uit Dison reed omstreeks 05.50 uur over de Stadhuisstraat te Maastricht en had de verlichting van zijn auto niet aan. Hij werd daarop gecontroleerd door de bemanning van een surveillanceauto van de politie. Bij het eerste contact met de automobilist werd bij hem een stevige alcohollucht geroken. Een alcoholblaastest bevestigde het alcoholgebruik. De automobilist werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De uitslag hiervan gaf een alcoholpromillage aan tussen 1.7 en 1.8 promille. Tegen de inwoner van Dison werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Maastricht, woninginbraak:
Maandagmiddag 11 maart 2002 heeft in een woning aan de Trappendaal te Maastricht een inbraak plaatsgevonden tijdens een korte afwezigheid van de bewoner. De inbreker forceerde het slot in de toegangsdeur waardoor hij de toegang tot de woning kreeg. De woning werd doorzocht en weggenomen werd een stereo-installatie. De bewoner heeft van de inbraak aangifte bij de politie gedaan.

Maastricht, gestolen cheque aangeboden:
Een 36 jarige inwoner van het Duitse Overarth is maandagmiddag 11 maart 2002 door de politie aangehouden nadat hij bij een wisselkantoor gevestigd aan het Stationsplein te Maastricht een gestolen cheque aanbood.
Omstreeks 14.00 uur meldde zich een onbekende man bij het grenswisselkantoor aan het station te Maastricht. Deze man bood een Travelercheque aan van American Express t.w.v. $ 500 aan die hij wilde inwisselen. Bij controle van de aangeboden cheque aan het hoofdkantoor van American Express bleek deze van diefstal afkomstig te zijn. De politie werd daarop gewaarschuwd die de onbekende man heeft aangehouden. De man maakte gebruik van een paspoort welke niet zijn eigendom was. De aangehouden man is ingesloten aan het politiebureau en werd in de loop van de avond in verzekering gesteld. De politie stelt een verder onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie