Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Presentatie kennisquiz RFV

Datum nieuwsfeit: 12-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Raad voor Financiële Verhoudingen
Zoek soortgelijke berichten

Raad voor Financiële Verhoudingen

Datum laatste wijziging: 12 maart 2002

1. Ter ere van het afscheid van Wim van Zaalen op het secretariaat van de Raad voor de financiële verhoudingen (Rfv) presenteert de Rfv een kennisquiz over de financiële verhoudingen met als inzet de Wim van ZaalenBokaal . Hierbij nodigen wij u uit om aan deze quiz deel te nemen.

Wim van Zaalen heeft per 1 maart 2002 afscheid genomen van het secretariaat van de Raad voor de financiële verhoudingen. Bijna geheel zijn arbeidzame leven stond in het teken van de financiële verhoudingen. Zijn kennis en ervaring op dit terrein is dan ook onovertroffen. Met deze quiz kunt u op eenvoudige wijze uw eigen kennis en inzicht op het terrein van de financiële verhoudingen testen. Uiteenlopende vragen die zowel appelleren aan uw (feiten) kennis als inzicht in de financiële verhoudingen zijn in deze quiz opgenomen. Naast genoemde bokaal zijn er nog een paar fraaie prijzen.

De quiz is hier te openen. In verband met een technische storing is de quiz later beschikbaar gekomen de sluitingstermijn voor de inzending is daarmee ook verlengd tot 4 april 2002.


2. Op 14 maart is de volgende vergadering van de Raad. Op de agenda staan een groot aantal onderwerpen:

- De gebundelde doeluitkering Verkeer en Vervoer;
- De herschikking van de cluster Bijstand en Zorg;
- De normeringssystematiek en verdeling van de fondsen;
- Het plan van aanpak transparantie;

- Gevolgen van gemeentelijke verantwoordelijkheid;
- Aansprakelijkheid bij calamiteiten;

- Artikel 12 aanvraag Boskoop;

- Artikel 12-aanvraag Winschoten;

- Comptabiliteitsvoorschriften 2004;

- Financiële paragraaf wetsvoorstel bestuur in stedelijke regio's;

- Jaarverslag Rfv 2001.


3. Het Rfv-advies over de bekostiging van de jeugdgezondheidszorg van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is uit. De gemeenten hebben sinds jaar en dag de zorg voor de jeugdgezondheidszorg 4-19 jaar. Per 2003 gaat ook de bekostiging van de jeugdgezondheidszorg 0-4 jaar (de consultatiebureaus) over van de AWBZ naar de gemeenten. De gemeenten worden per 2003 verantwoordelijk voor de uitvoering van het gehele basistakenpakket van de JGZ 0-19 jaar door de uitvoerende stellen in te spelen op de lokale gezondheidssituatie.

De Raad heeft zich uitgesproken voor een integrale jeugdgezondheidszorg (JGZ) voor (0-19 jaar) met een eenduidige financiering onder gemeentelijke regie bekostigd via het gemeentefonds. Voor de verdeling van de middelen voor de consultatiebureaus (0-4 jaar) is gebaseerd op drie factoren de doelgroep (ca. 80%), de sociale bereikbaarheid (9%) en de fysieke bereikbaarheid (11%). Deze factoren zijn gebaseerd op ervaringen en onderzoeken.
Het advies is binnenkort vanaf deze site te downloaden.
4. De Raad is een onderzoek gestart naar de kosten van gemeentelijke herindeling dit naar aanleiding van een vraag van de vaste kamercommissie van de Tweede Kamer. De Raad onderzoekt de globale werking van de maatstaf. De Raad is geen onderzoeksbureau maar zal de vraag beantwoorden of de huidige regeling voor de kosten van gemeentelijke herindeling afdoende is. De Raad wil bij de beantwoording van de vraag zowel gemeentelijke herindelingen op vrijwillige basis als gemeentelijke herindelingen op onvrijwillige basis meenemen. Het moet gaan om (onvermijdbare) kosten en niet om uitgaven.


5. De Raad heeft een expertmeeting georganiseerd over het onderwerp 'Vraagsturing en de financiële verhoudingen'. De expertmeeting is bedoeld als inbreng voor het Jaarrapport 2002. Het verslag zal binnenkort op deze site te vinden zijn.

6. De Raad verwelkomt de nieuwe medewerker mevrouw drs. Hilde van
7. De volgende vergadering van de Raad is op donderdag 11 april 2002.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie