Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe en gewijzigde straatnamen Den Haag

Datum nieuwsfeit: 12-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Den Haag
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Den Haag

2002-03-12: Nieuwe en gewijzigde straatnamen

Het College van Burgemeester en Wethouders stelt voor 13 nieuwe straatnamen toe te kennen in Spoorwijk en Leidschenveen en de straatnamen Hildebrandstraat, Wierkade (Leidschenveen) en een deel van de Strijpkade (Wateringse Veld) te wijzigen. Daarnaast worden in Spoorwijk vijf (delen van) straatnamen ingetrokken, vanaf het moment dat (delen van) de straten niet meer bestaan.

Spoorwijk
Door stedenbouwkundige vernieuwing tot 2005 wordt een gebied in Spoorwijk geheel vernieuwd. Hierdoor komen vier straten te vervallen: Camera Obscurastraat (tussen Busken Huetstraat en Alberdingk Thijmstraat), Gerrit Witsestraat, Keggestraat en de Douwes Dekkerstraat.

Tussen de Beetsstraat en de Hildebrandstraat ontstaan zeven nieuwe hoven. Om de vernieuwing van de wijk te onderstrepen worden nieuwe straatnamen gekozen en de bestaande straatnamen niet meer gebruikt. De voorgestelde namen zijn ontleend aan de Camera Obscura en passen binnen het bestaande thema in de wijk.

Verder worden, in het kader van de stedenbouwkundige vernieuwing, de beide delen van de Hildebrandstraat met elkaar verbonden door het Hildebrandplein aan de huizenzijde eveneens Hildebrandstraat te noemen.

Leidschenveen
Voor twee nieuwe straten in Leidschenveen zijn de namen Zeedadelhof en Kokhaanhof gekozen. In Leidschendam is er destijds voor gekozen om namen te kiezen die iets te maken hebben met water. De twee nieuwe straten vallen binnen het blok week-en schaaldieren. De voorgestelde straatnamen passen binnen dit thema.

Wierkade
De toekomstige bewoners van de Wierkade (Leidschenveen) hebben een verzoek ingediend om de straatnaam te wijzigen omdat zij vinden dat deze tot verwarring kan leiden met de (bestaande) Bierkade. Omdat de Wierkade een nog onbewoonde straat is en alle toekomstige bewoners van mening zijn dat een wijziging gewenst is, wordt de naam Zwanenbloemkade voorgesteld. Deze naam sluit aan bij het voorstel van de bewoners en past binnen het bestaande thema (waterplanten).

Strijpkade
Op een terrein aan de Strijpkade komen twee nieuwe gebouwen met 147 aanleunwoningen (allen met een eigen postadres), een parkeergarage en kantoren. Het terrein heeft geen enkele doorlopende verbinding meer met de rest van de Strijpkade. Ook moeten er ruim 150 nieuwe huisnummers worden uitgegeven. Daarom wordt hiervoor de nieuwe straatnaam Polanenhof voorgesteld. Polanen verwijst naar de naam van een voormalig slot bij Monster. De naam past binnen het thema kastelen van de aangrenzende wijk.

last update: 12 maart 2002 ;pag.: 11697; auteur: 112;cat.: 17 Uw

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie