Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Werkboek voor peuters en hun ouders

Datum nieuwsfeit: 12-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Den Haag
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Den Haag

2002-03-08: Werkboek voor peuters en hun ouders

Burgemeester Wim Deetman van Den Haag neemt op 12 maart a.s. om 15.00 uur het eerste exemplaar in ontvangst van het praktijkboek SamenTaal. De Stichting Samenspel op Maat heeft het boek ontwikkeld en overhandigt dit aan de burgemeester in het zalencentrum Concordia aan het Hoge Zand 42 in Den Haag. De Bernard van Leer Foundation heeft ter ere van haar 50 jarige bestaan hiervoor de financiële middelen ter beschikking gesteld.

SamenTaal is bestemd voor kinderen van 2,5 jaar tot vier en hun ouders. Het gaat voornamelijk om kinderen in achterstandssituaties en is bedoeld om de ontwikkeling te stimuleren en de ouders daarin te ondersteunen.

Binnen het 0- tot 6-jarigenbeleid van de gemeente Den Haag heeft 'Samenspel' een belangrijke plaats gekregen. De gemeente Den Haag heeft voor dit programma gekozen omdat het de mogelijkheid biedt een moeilijk bereikbare groep kinderen te benaderen. Bovendien besteedt het zowel aandacht aan ontwikkelingsstimulering van de kinderen als aan het ondersteunen van ouders in hun opvoedingstaak. De methodiek van samen spelen stelt ouders in staat zelf het belang van het spel te ervaren en zich spelenderwijs een aantal (opvoedings)vaardigheden eigen te maken.

SamenTaal is een speel/leercursus voor ouders en kinderen. Een of twee keer per week komen moeders of vaders met hun kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar gedurende anderhalf uur bij elkaar. Een groep bestaat uit minimaal vijf kinderen en vijf ouders en maximaal tien ouders en tien kinderen. De groepen worden begeleid door professionele leidsters. In een aantal bijeenkomsten maken kind en ouder, aan de hand van een achttal thema's spelenderwijs kennis met een aantal begrippen. De ouders krijgen huiswerk mee. Thuis kunnen zij samen met hun kind in spelvorm de begrippen oefenen. Tijdens de cursus worden werkstukjes en foto's gemaakt. Als tastbaar resultaat krijgen de ouders aan het eind van de cursus een map met de gemaakte opdrachten, de foto's een certificaat mee naar huis.

SamenTaal is bedoeld voor:

*

kinderen en ouders die thuis niet of nauwelijks Nederlands praten
* kinderen die (nog) niet naar de peuterspeelzaal gaan.
last update: 8 maart 2002 ;pag.: 11663; auteur: 112;cat.: 17 Uw

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie