Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Werkgroep Festivals Drenthe opgeheven

Datum nieuwsfeit: 13-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten

Provincie Drenthe

Werkgroep Festivals opgeheven

Assen, 13 maart 2002
Persberichtnummer 02-024De provinciale werkgroep Festivals is officieel opgeheven. Dat is gedeputeerde Margriet Brink-Massier gistermiddag in een gesprek overeengekomen met de werkgroep. De portefeuillehouder Cultuur wil in de toekomst in een bredere samenstelling rond de tafel over festivalzaken. Zij heeft de werkgroepleden uitgenodigd aan deze discussies deel te nemen. Toegezegd is dat er jaarlijks twee keer een bijeenkomst georganiseerd wordt.

Zowel de werkgroep als de gedeputeerde zien duidelijk een gezamenlijk belang, namelijk een goed en samenhangend festivalbeleid. De provincie zal daarvoor regelmatig gaan praten met de organisatoren van uiteenlopende festivals. Zij zullen de provincie moeten voeden met informatie om het beleid in de juiste richting te sturen. De voormalige werkgroep benadrukte daarbij dat het voor zowel de provincie als de festivalorganisatoren belangrijk is om onafhankelijk advies te kunnen inwinnen. Dit kan gaan over subsidiemogelijkheden, organisatorische zaken maar ook de vraag om de onderlinge samenwerking te stimuleren. Daarvoor zien beide partijen een rol weggelegd voor het in de festivalnota genoemde steunpunt festivals. Dat steunpunt moet klein, slagvaardig, flexibel en onafhankelijk zijn. In de nota is voor het steunpunt jaarlijks bijna 30.000 uitgetrokken. De nieuwe nota Festivals in Drenthe zal op 17 april a.s. in de statencommissie voor Cultuur en Welzijn besproken worden.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: (communicatie@drenthe.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie