Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ABU overhandigt CD Ziekteverzuim aan UWV-directeur Ouwehand

Datum nieuwsfeit: 13-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

ABU

ABU overhandigt CD Ziekteverzuim aan UWV-directeur Ouwehand

Gisteren heeft de heer mr. J.H. Ouwehand de CD-rom Werken aan Ziekteverzuim van de ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen) in ontvangst genomen. De CD-rom bevat een handleiding voor het maken van een ziekteverzuimbeleid en is bestemd voor uitzendbureaus, het UWV en andere partijen die belang hebben bij de aanpak van ziekte in de uitzendbranche. De heer Ouwehand ontving de CD-rom uit handen van de heer drs. A. van der Gaag, directeur van de ABU, en mevrouw F. Minnema, adviseur Arbeid en verzuim.

Met de CD-rom levert de ABU een vijfde instrument af in de strijd tegen het ziekteverzuim. Eerder richtte de ABU een taskforce Ziekteverzuim op, stelde de branchevereniging een adviseur Arbeid en verzuim aan, zette de ABU zich in voor de ondertekening van de intentieverklaring voor een Arboconvenant en ontwikkelde de vereniging een flexparagraaf voor het SER-akkoord. Deze flexparagraaf wordt inmiddels door de SER geïntegreerd in het definitieve WAO-akkoord dat binnenkort verschijnt.

De CD-rom Werken aan Ziekteverzuim biedt uitzendondernemingen de mogelijkheid een eigen verzuimbeleid op te zetten. In deel één is
het strategisch ziekteverzuimbeleid opgenomen. Dit deel geeft inzicht in de achtergronden en processen van ziekteverzuim en de (financiële) consequenties van het verzuim voor uitzendondernemingen. Deel twee richt zich met name op de praktijk en geeft inzicht in de nieuwe werkwijze van het UWV. In dit deel zijn
checklists opgenomen met rechten en verplichtingen van de uitzendonderneming en de uitzendkracht.

UWV Gak draagt de verantwoordelijkheid bij begeleiding en herplaatsing van zieke uitzendkrachten en is om die reden een onmisbare schakel bij het daadwerkelijk kunnen terugdringen van het ziekteverzuim. Een eerdere proef met Gak Leiden en Luba Uitzend Buro laat zien dat intensieve samenwerking kan leiden tot een substantiële daling van het verzuim en van de WAO-instroom. Overhandiging van de CD-rom aan directeur Ouwehand onderstreept de wederzijdse afhankelijkheid en de noodzaak tot nauwe samenwerking.

Een volgende actie van de ABU richt zich op overleg met betrokken organisaties als arbodiensten en verzekeraars. Hierbij staat de vraag centraal welke gezamenlijke acties het ziekteverzuim en WAO-instroom terug kunnen brengen naar het landelijk gemiddelde van 6 procent. Op dit moment ligt het ziekteverzuim in de branche circa 1,5% hoger dan het landelijk gemiddelde.

---
De ABU vertegenwoordigt de belangen van ruim 250 uitzendondernemingen, met in totaal meer dan 2.600 vestigingen in Nederland. Dat is ruim 90 procent van de uitzendmarkt. De leden van de ABU zijn gehouden aan de CAO voor Uitzendkrachten 1999-2003, die geldt voor circa 800.000 werknemers.

Een foto van de overhandiging kunt u via e-mail bestellen bij de ABU: (degelder@abu.nl). Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met mevrouw drs. E.I. de Gelder, telefoon:
020 - 658 01 01/06 - 53 64 13 21.

13 mrt 02 09:15

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie