Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland 13-03-2002

Datum nieuwsfeit: 13-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Flevoland, plaats: Lelystad 13-03-2002 Resultaten fietsverlichtingsactie
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-53224343

Fietsverlichtingsactie geslaagd
Meer fietsers met licht

LELYSTAD In Lelystad fietsen meer mensen met hun licht aan, vindt de politie Lelystad. Zij startte medio november een fietsverlichtingsactie. Samen met 3VO gaf ze eerst voorlichting over waarom je licht moet voeren. Daarna volgde een waarschuwingsperiode. Vanaf december 2001 bekeurt de politie hardnekkige fietsers die nog steeds zonder licht rijden. In totaal zijn inmiddels 475 boetes uitgedeeld.

Uit het bevolkingsonderzoek dat de politie vorig jaar hield, de zogenaamde Politiemonitor 2001, bleek dat inwoners van Lelystad verkeersonveiligheid hoog op hun prioriteitenlijst hebben (op de tweede plaats na jeugdoverlast). De politie Lelystad speelt daarop in met onder andere deze fietsverlichtingsactie. Doel van deze actie was om de veiligheid en de zichtbaarheid van de weggebruikers, met name de (brom/snor-) fietsers te vergroten.

Eigen verantwoordelijkheid
Samen met 3VO gaf de politie eerst voorlichting aan weggebruikers die onverlicht over straat reden. De politie en 3VO wees fietsers op de gevaren van het fietsen zonder licht en sprak de mensen en ouders van jongeren aan op hun eigen verantwoordelijkheid. Ook de media besteedde aandacht aan deze actie. Na voorlichting en waarschuwingen, ging de politie in december over tot daadwerkelijk bekeuren van overtreders. Daarvoor zijn tot eind februari 475 boetes voor uitgeschreven. Hoewel de politie tevreden is met het aantal fietsers dat inmiddels wél met licht fietst, houdt zij nog steeds de weggebruikers in het oog. Want veiligheid staat voorop.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie