Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug 13-03-2002

Datum nieuwsfeit: 13-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-03-2002 Persberichten district Heuvelrug, 10.00 uur

HALT-straf voor vijf jongens

DOORN De politie in Doorn heeft deze week tegen vijf jongens uit Doorn in de leeftijd van 13 en 14 jaar proces verbaal opgemaakt voor het plegen van vernielingen. In totaal werden 7 vernielingen bekend die zich in de omgeving van de wijk Wijngaard hebben afgespeeld vanaf de zomer van 2001. De vernielingen bestonden met name uit het gooien van appels, eieren en steentjes tegen ruiten van woningen en scholen.

De vijf jongens krijgen een alternatieve HALT-straf.

Gewapende overval

RHENEN Dinsdagmiddag vond een gewapende overval op een postkantoor aan de Frederik van de Paltshof plaats.

Omstreeks 14.30 uur zag een getuige een man -met een zwarte motorhelm op- het postkantoor binnen gaan. Tevens zag zij dat de man onder bedreiging van een vermoedelijk vuurwapen het personeel dwong geld af te geven.

Buiten het postkantoor zag de getuige een motorfiets staan met een man erop. De politie werd gewaarschuwd. Onderweg naar het postkantoor kreeg de politie de melding dat de verdachte achterop de motorfiets was gestapt en het tweetal was weggereden in de richting van Wageningen.

De politie heeft het gebied rondom het postkantoor afgezet en startte een zoektocht naar de motorfiets. Via het KLPD werd een politiehelikopter ingezet. Uiteindelijk lukte het de politie niet de verdachten te achterhalen. Het is op dit moment nog onduidelijk wat de buit is. Niemand raakte gewond. De politie is een onderzoek gestart.

Gaslek

RENSWOUDE Tijdens werkzaamheden ontstond op dinsdag 12 maart aan de Utrechtseweg een gaslek.

Rond 11.30 uur werden er graafwerkzaamheden verricht ter hoogte van een elektriciteitshuisje. Door nog onbekende oorzaak ontstond aan één van de leidingen een gaslek. Het lek was dusdanig groot dat de politie besloot de Dorpsstraat / Utrechtseweg tussen beide rotondes voor alle verkeer af te sluiten.

Het verkeer werd omgeleid via de Nijborg en Oude Holleweg. Omstreeks 12.50 uur werd het lek gedicht en kon het verkeer via de gebruikelijke route haar weg vervolgen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie