Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regiopolitie Groningen 13-03-2002

Datum nieuwsfeit: 13-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 13-03-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 13 maart 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: poging inbraak in auto
In de Grote Beerstraat werden dinsdagavond een 28-jarige vrouw en een 33-jarige man, beide uit Groningen, aangehouden voor een poging om in te breken in een geparkeerde auto. Getuigen waarschuwden de politie nadat ze gezien hadden dat de vrouw op de uitkijk stond en de man het autoportier probeerde te forceren. Bij zijn aanhouding had de verdachte man een verwonding aan zijn hand, kennelijk opgelopen bij het openbreken van het portier. Beide verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: dronken automobilist rijdt tegen gevel café aan Een 31-jarige automobilist uit Groningen reed dinsdagavond met zijn auto tegen de gevel aan van een café aan de Grote Kruisstraat. De man was via de kruising met de Noorderbinnensingel tegen de gevel aangereden die door de botsing flink ontzet was. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De bestuurder kwam onvast ter been uit de auto en werd meegenomen voor de blaasproef op het bureau. Zijn score was 1.8 promille en hij kreeg een proces-verbaal. Het rijbewijs werd ingevorderd. Een bergingsbedrijf trok de wagen uit de gevel en een aannemer zorgde voor afdichting van het pand.

Groningen: snorfietsdief (15) aangehouden
Een 15-jarige jongen uit Groningen werd dinsdagochtend betrapt bij het wegnemen van een snorfiets op een bouwplaats aan de Siersteenlaan. Twee getuigen zagen dat de jongen de snorfiets probeerde te stelen en pakten hem vast. De politie nam de jongen mee die werd ingesloten voor nader verhoor. Hij bleek ook nog een voorwaardelijke straf te hebben.

Groningen: snelle automobilist raakt rijbewijs en auto kwijt Op de Weg der Verenigde Naties (70 km limiet) tussen Hoogkerk en Groningen reed een 25-jarige automobilist uit Groningen dinsdagmiddag met een snelheid van maar liefst 147 km per uur. Na overleg met de officier van justitie werd het rijbewijs van de Stadjer ingevorderd en zijn wagen in beslag genomen.

Hoogezand: man aangehouden
In een woning aan de Schorpioen in Hoogezand heeft de politie dinsdagnacht een 54-jarige man aangehouden. De man die onder invloed van alcohol verkeerde kreeg ruzie met zijn echtgenote en sloeg haar tijdens die ruzie. Ook trok de man zo hard aan de kleding van de vrouw dat ze het daardoor erg benauwd kreeg. De vrouw waarschuwde de politie die de man meenam. De vrouw doet aangifte tegen haar man.

Winschoten: motorrijder gewond
Bij een verkeersongeval op de Mr. D.U. Stikkerlaan in Winschoten is dinsdagmiddag een 35-jarige motorrijder uit Winschoten gewond geraakt. De man kreeg op de kruising met de Parklaan geen voorrang van een auto bestuurd door een 68-jarige man, ook uit Winschoten. De motorrijder kwam te vallen en liep nek en schouderletsel op. Hij is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. De motor en de auto liepen zware schade op en zijn beide door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Stadskanaal: dierenmishandeling
De politie in Stadskanaal maakt proces-verbaal voor dierenmishandeling en doorrijden na aanrijding op tegen een inwoner van Oldebroek. De man reed maandagavond de oprit van een woning aan de H.J. Kniggekade in Stadskanaal. Daarbij overreed hij de hond van de bewoners van het pand. Ondanks het feit dat er mensen thuis waren meldde hij de aanrijding niet. De dochter des huizes trof de hond later op de avond bloedend en besmeurd met olie aan. Het dier bleek zodanig gewond dat een dierenarts de 14-jarige hond moest laten inslapen.

Foxhol: diefstal velgen
Een 24-jarige man uit Sappemeer is dinsdagnacht door de politie aangehouden aan de Europaweg in Groningen. Politiemensen hadden de man enige tijd eerder gezien op de Energieweg in Foxhol. De man hield zich toen verdacht op bij een auto. Toen hij weg wilde rijden werd hij door de politie gecontroleerd. In de kofferbak van de auto trof de politie twee lichtmetalen autovelgen met banden aan. Omdat er verder niets tegen de man was moesten de agenten hem laten gaan. Bij later onderzoek in de buurt werden in de bossages nog twee dezelfde velgen gevonden. Op een bedrijfsterrein in de directe omgeving vonden politiemensen een auto die was ontdaan van alle vier wielen. Later werd de verdachte rijdend in zijn auto aangetroffen op de Europaweg in Groningen. De man is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Sappemeer: motor kwijt na snelheidsovertreding
De politie heeft dinsdagmiddag de motorfiets van een 31-jarige man in beslag genomen na het plegen van een snelheidsovertreding. Ook het rijbewijs van de man is ingevorderd. Politiemensen zagen de man rijden op zijn motorfiets over de A7 in de richting van Groningen. Tussen Zuidbroek en de afslag Sappemeer reed de man met een snelheid van tussen 160 en 200 km per uur. Hij kon niet door de politie worden achterhaald. De man na de afslag Sappemeer en vervolgde zijn weg over de Rijksweg Oost. Daar kon zijn snelheid door de politie worden geklokt op 149 km per uur terwijl daar 80 is toegestaan. De man kon op de Slochterstraat in Sappemeer worden staande gehouden. Hij werd meegenomen naar het bureau en na overleg met de Officier van Justitie moest hij zijn motor en rijbewijs inleveren.

Spijk: gewonde bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de EGD-weg in Spijk is dinsdagmiddag een 73-jarige vrouw uit Spijk gewond geraakt. De vrouw reed in haar auto vanaf de Tjariet in Spijk de EGD-weg op. Ze verleende daarbij geen voorrang aan een andere auto bestuurd door een 26-jarige vrouw uit Appingedam. Er volgde een aanrijding waarbij de auto van het slachtoffer op de kop kwam te liggen. De wagen raakte zo zwaar beschadigd dat de vrouw niet uit haar voertuig kon komen. Ze raakte niet bekneld maar moest met behulp van de brandweer uit de auto worden bevrijd. Het slachtoffer kreeg eerste hulp van de bemanning van de traumahelikopter. Ze is met rugletsel naar een ziekenhuis gebracht. Beide autos raakten zwaar beschadigd en zijn door een berger weggesleept.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (0.13 euro/min)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie