Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 13-03-2002

Datum nieuwsfeit: 13-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 13-03-2002
Persberichten district Kerkrade (RKey; 12.40 u) Woensdag, 13 maart 2002

District Kerkrade

Kerkrade; vuurwerk
Afgelopen dinsdagmiddag kreeg de politie een melding dat jongeren in de omgeving van de Jonkerbergstraat in Kerkrade vuurwerk aan het afsteken waren. De politie die terplaatse ging, trof op de Bosveldstraat twee jongens (15 / 18) uit respectievelijk Kerkrade en Nijkerk aan die bij nadere controle een flinke hoeveelheid (ruim zeventig stuks) vuurwerk bij zich hadden. Alle vuurwerk werd inbeslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op. Bekeken wordt of beide verdachten in aanmerking komen voor een alternatieve straf via het HALT-bureau.

Kerkrade; nep-collectant aangehouden
Afgelopen dinsdagmiddag kreeg de politie een melding van een diefstal met geweld in een woning aan de Kleingraverstraat in Kerkrade. Bleek dat een jongeman had aangebeld die zich voordeed als collectant voor een medische stichting. Daarbij wist de jongeman binnen te geraken alwaar hij op een gegeven moment de beurs van de bewoonster greep. Die bleef de beurs vasthouden. Bij die strubbelingen kwam de bewoonster ten val (tegen een fornuis) en wist de jongeman met de beurs de woning uit te rennen. Het slachtoffer heeft aan haar val enkele blauwe en pijnlijke plekken opgelopen. De politie stelde meteen een onderzoek in waarbij op basis van het opgegeven signalement een verdachte in beeld kwam. De verdachte, een 23-jarige man uit Landgraaf, werd diezelfde dinsdagmiddag thuis in zijn woning in Landgraaf aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De collectebus werd in de woning gevonden en inbeslaggenomen. De politie die een nader onderzoek instelt, sluit niet uit dat de verdachte vaker / sedert geruime tijd, met name ondermeer in Brunssum, Heerlen, Landgraaf, Geleen, Stein, Sittard, Hoensbroek en Kerkrade als nep-collectant (voor allerlei liefdadigheids- maar ook allerlei medische stichtingen) illegaal actief is geweest. Mensen die mogelijk ook slachtoffer zijn geweest / denken onterechte donaties te hebben gegeven aan de nepcollectant, kunnen contact opnemen met de politie in Brunssum via tel 0900-8844.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie