Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Grenzen huisvestingsvergunning voor huur- en koopwoningen

Datum nieuwsfeit: 13-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Den Haag
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Den Haag

2002-03-12: Grenzen voor huisvestingsvergunning voor huur- en koopwoningen

Voor het betrekken van een zelfstandige huurwoning in Den Haag met een huurprijs tot .541,36 is een huisvestingsvergunning vereist. Dit huurbedrag is inclusief service- en gebruikskosten voor onder andere de lift, installaties en gemeen-schappelijke ruimten en de diensten van een huismeester. Het bedrag is exclusief de huur van een garage en/of bedrijfsruimte. Ook voor het betrekken van een koopwoning met een kale koopprijs tot .91.800,00 (zonder kosten koper en dergelijke) is een huisvestingsvergunning vereist. Deze grens is per 1 januari 2002 opgetrokken van .87.125,80. Het is niet toegestaan een dergelijke huur- of koop-woning te betrekken zonder in het bezit te zijn van een huisvestingsvergunning.

Burgemeester & wethouders van Den Haag geven de huisvestingsvergunning af. Deze kan worden aangevraagd op een van de stadsdeelkantoren. Voor de huur-woningen van de Haagse woningcorporaties moet de vergunning bij de betreffende corporatie worden aangevraagd.

Bij aanvraag van de huisvestingsvergunning is .31,37 leges verschuldigd. Mensen moeten verhuizen omdat zij in een voor sloop aangewezen actiegebied wonen, zijn vrijgesteld van het betalen van deze legeskosten. Wie op grond van levens-bedreigende of levens-ontwrichtende omstandigheden versneld in aanmerking wil komen voor (andere) woonruimte, kan een voorrangsverklaring aanvragen bij de woningcorporatie. De kosten daarvan bedragen .53,82.

Wie vragen heeft over de huisvestingsvergunning kan contact opnemen met de afdeling Woningzaken van de gemeentelijke dienst Stedelijke Ontwikkeling, telefoon 070-353.4065 en 353.4260. Op deze telefoonnummers is ook het Meldpunt Onrechtmatige Bewoning bereikbaar.

13 maart 2002

last update: 13 maart 2002 ;pag.: 11701; auteur: 112;cat.: 17 Uw

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie