Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Amsterdam helpt politici met inwerken

Datum nieuwsfeit: 13-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Amsterdam


Gemeente helpt politici met inwerken

Wie op 6 maart is gekozen in de Amsterdamse gemeenteraad of één van de 14 stadsdeelraden hoeft niet alles zelf uit te zoeken. De gemeente biedt aan alle (deel)raadsleden, 397 in totaal, een uitgebreid startprogramma aan. Het is voor het eerst dat er vanuit de centrale stad een dergelijk programma wordt aangeboden. Met het programma wil de Bestuursdienst service verlenen aan het bestuur. Raadsleden hebben ook zelf in het verleden al aangegeven dat zij behoefte hebben aan een goed inwerkprogramma. Er is tevens geprobeerd in te spelen op de nieuwe rol van (deel)raadsleden in het dualistische stelsel.

Het programma is divers. De raadsleden kunnen zich naar keuze richten op onderdelen als maatschappelijke verkenningen, politiek-bestuurlijke verhoudingen of kennismaken met de gemeentelijke organisatie. Door middel van expertmeetings kunnen de deelnemers zich onder andere verder bekwamen in debatteren, spreken in het openbaar, interculturele communicatie en omgaan met de pers. Effectief opereren in het duale bestel vormt uiteraard ook onderdeel van het programma. In het aanbod is er rekening mee gehouden dat de meeste (deel)raadsleden een baan hebben en dus niet op elk moment tijdens kantooruren beschikbaar zijn.

Een cursus time-management wordt op een later moment (voor het zomerreces) aangeboden. Indien mocht blijken dat raadsleden behoefte hebben aan andere specifieke scholing of informatie, dan zal de gemeente proberen daarin te voorzien.

Guus Schokker

^


-

© gemeente Amsterdam - 13-03-2002

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie