Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Werknemers Van der Valk op straat na ingestort dak

Datum nieuwsfeit: 13-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Horeca is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

13-03-2002

CNV Horeca: werknemers Van der Valk op straat na ingestort dak

CNV Horeca maakt zich zorgen over de werkgelegenheid bij Hotel Van der Valk in Tiel. Van der Valk heeft, zonder de bonden hierover te informeren, 127 uitzendkrachten naar huis gestuurd. Voor de ongeveer honderd vaste medewerkers is twintig procent arbeidstijdverkorting aangevraagd.

Aanleiding voor de drastische maatregel is de gedeeltelijke instorting van het parkeerdek, op 10 februari. Doordat de expositieruimte en de balzaal onbruikbaar zijn geworden, heeft Van der Valk veel afspraken moeten afzeggen.

Willem Kruithof, vakgroepbestuurder van CNV Horeca, vindt het "niet netjes", dat hij niet van tevoren is geïnformeerd over de personele maatregelen die Van der Valk nu heeft genomen. "Ik maak me zorgen over de werkgelegenheid. Dat dak is tenslotte niet een-twee-drie gerepareerd. Wat zijn de gevolgen voor de werknemers op langere termijn? Zijn hun arbeidsvoorwaarden gegarandeerd? Dat zou ik weleens willen weten."

Aanstaande vrijdag gaat Kruithof bij Van der Valk op gesprek. "Ik zou dan ook weleens willen horen wat nu precies de rol is geweest van de gemeente, als het gaat om het verlenen van de noodzakelijke vergunningen."

Nadere inlichtingen:

Willem Kruithof, vakgroepbestuurder CNV Horeca
026-4955322
Kees de Vos, CNV-persvoorlichter
030-6348244

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie