Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitslagen draf- en rensport 13-03-2002

Datum nieuwsfeit: 13-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Stichting Nederlandse Draf en Rensport
Zoek soortgelijke berichten

FNV BONDGENOTEN

Staking rioolreinigers Wolvega duurt voort

De stakers bij rioolreinigingsbedrijf van der Weg in Wolvega hebben de derde stakingsdag gebruikt voor een bezoekje aan Gorinchem. Daar zijn werkgevers en werknemers bijeen voor de CAO-onderhandelingen voor de sector industriële reiniging. De werknemers van Van der Weg hebben een conflict met hun werkgever over de nieuwe bedrijfs-CAO en de overgang naar de sector-cao. In de bedrijfs-CAO wil de vakbond duidelijke afspraken maken over de wijze van overgang naar de landelijke industriële reiniging CAO, waar sinds enige tijd ook rioolreinigingsbedrijven onder vallen.

In Gorinchem hebben de stakende rioolreinigers aan de heer van der Valk 'het ei van Columbus' aangeboden. Het 'ei van Columbus' bevatte de voorstellenbrief van FNV Bondgenoten met de oproep om hierover constructief te komen praten. De heer van der Valk, eigenaar van van der Weg maakt deel uit van werkgeversdelegatie voor de sector-CAO. Resultaat van de actie is dat morgenochtend om 11 uur vakbond en directie opnieuw om tafel gaan zitten om het over de geschilpunten eens te worden.

Uitgangspunt van de vakbond is om zo snel mogelijk de bedrijfs-CAO te integreren met de sector-CAO. Ook de werkgever zegt deze intentie te hebben. Echter, deze integratie had zo'n anderhalf jaar geleden al in gang gezet moeten worden, omdat de sector-CAO toen al algemeen verbindend was verklaard. FNV Bondgenotenbestuurder Jeanette Brouwer: 'De heer Van de Valk, directeur van Van der Weg, zegt wel voor integratie te zijn, maar daar waar de sector-CAO gunstiger uitpakt voor de werknemers wil hij niet over de brug komen en de slechtere bedrijfs-CAO blijven volgen, dat kan natuurlijk niet'. Het aantal ATV-dagen in de sector-CAO bedraagt 25 tegenover slechts 13 is hier het duidelijkste voorbeeld van. Een ander twistpunt is het tijdstip van de overgang.

Bij Van der Weg werken 37 werknemers. Het bedrijf maakt afvoerbuizen van riolen schoon. Dit hoofdzakelijk in opdracht van de overheid. De opdrachtgevers zitten in zowel Friesland, Groningen als Drenthe, maar er worden tevens opdrachten in Gelderland of Noord-Holland aangenomen. Van der Weg is onderdeel van Vandervalk+degroot, een landelijk reinigingsbedrijf.

Meer informatie: Jeanette Brouwer, bestuurder FNV Bondgenoten, 06-51256552

13 mrt 02 14:44

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie