Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Spoorwerkzaamheden Nieuwe Zuidelijk Rondweg Houten

Datum nieuwsfeit: 14-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Digitale Gemeente Houten

Spoorwerkzaamheden ten behoeve van de Nieuwe Zuidelijk Rondweg

donderdag 28 februari 2002 - Bron: Railinfrabeheer

Om Houten-Vinex op de huidige Rondweg aan te sluiten zal de Rondweg met een zuidelijk gedeelte uitgebreid worden, de zgn. Nieuwe Zuidelijke Rondweg (NZR).

Voor de aanleg hiervan zijn twee gescheiden onderdoorgangen onder de spoorbaan noodzakelijk. Onder de huidige stalen brug over de Schalkwijkseweg wordt een betonnen onderdoorgang voor fietsers en voetgangers gebouwd. De tunnel voor het snelverkeer komt circa 40 meter ten zuiden van de huidige onderdoorgang Schalkwijkseweg te liggen.

Om deze werken te kunnen realiseren is het noodzakelijk diverse in de weg liggende kabels te verleggen. Langs het spoor zal over een lengte van ongeveer 150 meter een geul worden gegraven, zodat ter hoogte van de te bouwen onderdoorgangen de kabels in een kunststof buis ongeveer op een hoogte van 80 cm ten opzichte van het voetpad kunnen worden gelegd.

Volgens de huidige planning vangen deze werkzaamheden half maart 2002 aan en duren ongeveer vier werken.

In de nachten van maandag 1 op dinsdag 2 april en van zaterdag 6 op zondag 7 april 2002 worden de verlegde kabels op hun functionaliteit getest. Gedurende deze werkzaamheden is voor de veiligheid van de technici een spanningsloosstelling noodzakelijk en deze kan uiteraard alleen verleend worden als er geen treinen rijden.

Op de te bouwen locatie liggen eveneens kabels en leidingen van diverse nutsbedrijven die verlegd dienen te worden. Volgens de huidige inzichten wordt met het verleggen van deze kabels en leidingen begin april 2002 gestart.

Met vragen kunt u terecht bij de projectvoorlichter: Kitty l'Abee van Railinfrabeheer,
telefoon (030) - 235 7971

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2002 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie