Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Conferentie Innovatie en Kwaliteit in de publieke sector

Datum nieuwsfeit: 14-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Conferentie Innovatie en Kwaliteit in de publieke sector

11 maart 2002

Op 14 maart aanstaande organiseert het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de conferentie Innovatie en kwaliteit in de publieke sector, de praktijk als inspiratiebron in het Hart van Holland te Nijkerk. De Conferentie vloeit voort uit een oproep van minister De Vries van BZK aan alle managers en medewerkers uit de publieke sector om vernieuwende en kwalitatief geslaagde praktijkervaringen te delen. In een brief aan
rijksoverheidsinstellingen, provincies, gemeenten, politiediensten en krijgsmachtsonderdelen en aan organisaties op het gebied van zorg, welzijn, wetenschap en onderwijs vraagt de minister om voorbeelden van verbeteringen van werkprocessen en dienstverlening.

Inmiddels heeft deze oproep tot een groot aantal reacties geleid, rond de 600, gespreid over de sectoren openbaar bestuur (incl. ZBOs), defensie, politie, onderwijs & wetenschappen en zorg & welzijn. Uit deze inzendingen zijn de 45 beste cases geselecteerd die tijdens de conferentie gepresenteerd zullen worden. Het gaat daarbij om voorbeelden van samenwerking en ontkokering, management en sturing, innovatieve internet toepassingen en andere vormen van ICT, vernieuwend arbeidsmarktbeleid en human resources management, vraaggerichte sturing, inzet van kwaliteitsinstrumenten zoals benchmarking.

Op de conferentiedag zullen 3 winnende cases bekend gemaakt worden. De winnaars zullen Nederland vertegenwoordigen op de EU-conferentie voor kwaliteit in de publieke sector, die begin oktober 2002 in Kopenhagen wordt georganiseerd.

Na de opening van de conferentie door minister De Vries van BZK, volgt een politiek forum waarin de lijsttrekkers van PvdA, VVD en D66 hun visie geven op de wijze waarop de publieke sector veranderd en verbeterd kan worden.
Nadien staat de presentatie van de 45 praktijkvoorbeelden centraal. Later op de dag geeft minister Hermans van Onderwijs Cultuur en Wetenschappen zijn visie op de praktische mogelijkheden om innovaties en kwaliteitsverbeteringen in de publieke sector gestalte te geven.
---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie