Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Terechtzittingen Ondernemingskamer Gerechtshof Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 14-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gerechtshof AmsterdamTERECHTZITTINGEN VAN DE ONDERNEMINGSKAMER IN DE WEKEN 11 en 12 (11 TOT EN MET 22 MAART) VAN 2002

Bron: Gerechtshof Amsterdam

Datum actualiteit: 13-03-2002

PERSBERICHT VAN DE ONDERNEMINGSKAMER

TERECHTZITTINGEN VAN DE ONDERNEMINGSKAMER IN DE WEKEN 11 en 12 (11 TOT EN MET 22 MAART) VAN 2002

In de weken 11 en 12 van 2002 (11 tot en met 22 maart 2002) staat het volgende op de rol van de Ondernemingskamer:

Donderdag 14 maart 2002 te 13.00 uur:

Behandeling ter terechtzitting van het verzoekschrift van de DEELNEMERSRAAD van het PENSIOENFONDS PROTECTOR (ESSO NEDERLAND B.V., EXXONMOBIL CHEMICAL HOLLAND B.V. en EXXONMOBIL CHEMICAL HOLLAND LLC) waarin de Deelnemersraad op de voet van de medezeggenschapsregeling in artikel 6c lid 2 van de Pensioen- en Spaarfondsenwet opkomt tegen het besluit van het FONDS de duurtetoeslag op de pensioenen met ingang van
1 december 2001 te beperken tot 3,7 %.


MAANDAG (!) 18 maart 2002 te 10.30 uur:

Verdere behandeling ter terechtzitting van het verzoek van VERENIGING VAN EFFECTENBEZITTERS en ANDEREN (advocaat: Mr J.H. Lemstra) tot het vaststellen van wanbeleid van RODAMCO NORTH AMERICA N.V. (advocaten: Mr B.W. Roelvink en Mr R.M. Hermans) met betrekking tot het in het leven roepen van een beschermingsconstructie en tot de totstandgekomen overeenkomst met WESTFIELD LTD (advocaten: Mr J.D. Kleyn en Mr A.R.J. Croiset van Uchelen), THE SIMON PROPERTY GROUP INC. en THE ROUSE COMPANY INC., krachtens welke al haar activa en passiva worden overgedragen aan de drie laatstgenoemde vennootschappen, gevolgd door haar liquidatie, en tot het treffen van voorzieningen, waaronder het verbieden dat in de algemene vergadering van aandeelhouders wordt beslist over het al of niet aanvaarden van die overeenkomst .

Belanghebbenden bij deze procedure zijn voorts STICHTING RNA (advocaat: Mr J.W. van der Staay), STICHTINGBELANGENBEHARTIGING BELEGGERS RNA (advocaat: Mr W.W. de Nijs Bik) en FREELAND CORPORATE ADVISORS N.V. Voorts is DE NEDERLANDSCHE BANK N.V. als toezichthouder opgeroepen om desgewenst te worden gehoord.

NOTA BENE: Deze vervroegde behandeling, die plaatsvindt op verzoek van alle betrokken partijen, KOMT IN DE PLAATS VAN DE EERDER VOOR DONDERDAG 21 MAART 2002 VASTGESTELDE TERECHTZITTING.

De terechtzittingen van de Ondernemingskamer zijn openbaar en vinden plaats in een der zittingzalen van het Paleis van Justitie aan de Prinsengracht 436 te Amsterdam.

Er dient rekening mee te worden gehouden dat de behandeling van een zaak geen doorgang vindt, bijvoorbeeld omdat partijen alsnog tot een vergelijk komen.

Van belang uitspraken van de Ondernemingskamer die zich daartoe lenen worden op de webiste geplaatst en kunnen worden gevonden door het nummer van de uitspraak aan de voet van het desbetreffende persbericht op de link Actualiteiten aan teklikken.

Mevrouw Mr C.Ch. Kok,
Mevrouw Mr C.D.J. Bulten,
Griffiers van de Ondernemingskamer.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie