Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Prinses Margriet en van Vollenhoven bij Canadian Studies

Datum nieuwsfeit: 14-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Het Koninklijk Huis
Zoek soortgelijke berichten

Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

14/03/02 Prinses Margriet en mr. Pieter van Vollenhoven bij bijeenkomst Canadian Studies Centre in Den Haag

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden en mr. Pieter van Vollenhoven wonen donderdag 14 maart 2002 in Den Haag de lunchbijeenkomst bij van het Canadian Studies Centre van de Rijksuniversiteit Groningen. Het Centre is in 1988 opgericht en stimuleert en verzorgt onderwijs evenals onderzoek over Canada. Er wordt samengewerkt met 8 universiteiten in Canada. Aan het uitwisselingsprogramma hebben in de afgelopen periode ruim 325 studenten en wetenschappers deelgenomen. Tijdens de lunch zal mr. Pieter van Vollenhoven in een voordracht ingaan op de relatie Nederland-Canada.

Momenteel is Nederland de op drie na grootste investeerder in Canada. De goede relatie vindt voor een belangrijk deel zijn oorsprong in de periode van de Tweede Wereldoorlog en de grote emigratiestroom die daar op volgde. Het Canadian Studies Centre van de Rijksuniversiteit Groningen is een van de hedendaagse initiatieven.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie