Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Goud voor de marechaussee en luchtmacht

Datum nieuwsfeit: 14-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---

Ministerie van Defensie---

NMK Volleybal 2002 (1)

Militair Kampioenschap Volleybal: goud voor de marechaussee en luchtmacht

13-03-2002

Het herenteam van de Koninklijke Marechaussee is vandaag (13 maart) bij het Nationaal Militair Kampioenschap Volleybal 2002, dat gehouden werd in de sporthal van de Tonnetkazerne in t Harde, op overtuigende wijze kampioen van de krijgsmacht geworden. Het sterke team won alle partijen met drie tegen nul. Het damesteam van de marechaussee moest in het team van de Koninklijke Luchtmacht haar meerdere erkennen.

De marechaussee-heren lieten, net als vorig jaar, duidelijk zien de sterkste te zijn. Geen ander krijgsmachtdeel hield stand tegen het geweld van dit krijgsmachtdeel. Chef d equipe majoor Harry de Jong stelde na afloop van het kampioenschap: Het niveau van de volleyballers van de deelnemende teams is hoog. Er lopen geen mensen rond die niet in divisieverband spelen. Vroeger met de dienstplichtigen was de basis wel breder, maar met wat we nu hebben kunnen we prima voor de dag komen op het militair wereldkampioenschap. Natuurlijk is het voor een aantal volleyballers soms moeilijk om zich vrij te maken gezien hun werk. Maar dat is niet vreemd, want onze spelers zijn natuurlijk, anders dan in sommige andere landen, in de eerste plaats militair.

De einduitslag was: bij de heren: 1. marechaussee, 2. landmacht, 3. luchtmacht, 4. marine; bij de dames: 1. luchtmacht, 2. marechaussee, 3. landmacht, 4. marine. (Fotos: Hennie Keeris) NMK Volleybal 2002 (2)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie