Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regiopolitie Groningen 14-03-2002

Datum nieuwsfeit: 14-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 14-03-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 14 februari 2002

Dagelijkse berichten

Vriescheloo: gewonde bij ongeval
Een 46-jarige automobilist uit Vlagtwedde is woensdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Dorpsstraat in Vriescheloo. De man reed in zijn auto in de richting van de bebouwde kom van Vriescheloo toen hij in een bocht werd aangereden door een tegemoetkomende vrachtauto bestuurd door een 29-jarige man uit Lelystad. Die verloor door nog onbekende oorzaak de controle over zijn vrachtwagen en raakte in een slip. In de bocht reed hij rechtdoor en schepte de auto van de Vlagtwedder. Die kwam in zijn zwaar beschadigde auto bekneld te zitten en moest door de brandweer worden bevrijd. Inzet van de traumaheli bleek niet nodig. De man is met borstletsel overgebracht naar een ziekenhuis. Zijn auto is door een berger afgevoerd. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. Inmiddels is vast komen te staan de vrachtwagenchauffeur zich aan de maximumsnelheid heeft gehouden.

Tolbert:: insluiper aangehouden
De politie heeft woensdagnacht tussen Tolbert en Marum een 40-jarige man uit Marum aangehouden. De man wordt verdacht van insluiping in een flat aan de Vredewoldlaan in Tolbert en van mishandeling. Bewoners van de flat werden wakker van aanhoudend bellen op de benden bellen van diverse woning in de flat. Eén bewoner opende de centrale deur om van het lawaai af te zijn. Een bejaarde bewoner van de flat, die ook wakker was geworden, trof de insluiper aan en sommeerde hem weg te gaan. Daarbij ontstond een ruzie waarbij de bejaarde man door de ongewenste bezoeker tegen het hoofd werd geslagen. De indringer vertrok daarna. Op basis van het opgegeven signalement kon hij kort daarna tussen Tolbert en Marum worden opgepakt. De man, die onder invloed van alcohol verkeerde, is ingesloten.

Marum: geluidsapparatuur in beslag genomen
In een woning aan de Reigerstraat in Marum heeft de politie woensdagavond de geluidsapparatuur van de 52-jarige bewoner in beslag genomen. De man veroorzaakte door een te hard staande stereo-installatie hinderlijke geluidsoverlast voor zijn buren. Die belden de politie die de man aanvankelijk waarschuwde. Toen er enige tijde later opnieuw klachten kwamen betraden agenten de woning van de man en namen zijn apparatuur in beslag. De bewoner werd daarbij zo kwaad dat hij zijn stereo-installatie met kracht op de grond gooide. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor het veroorzaken van geluidsoverlast.

Niebert/Delfzijl: snelheidscontroles
De politie heeft woensdagmorgen een snelheidscontrole gehouden op de Halbe Wiersemaweg in Niebert. Van 77 voertuigen werd de snelheid gemeten. Vierendertig bestuurders reden sneller van de ter plaatse toegestane maximumsnelheid van 60 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 117 km per uur. Ook op de Kustweg in Delfzijl vond woensdagmorgen een snelheidscontrole plaats. Daar reden 80 van de 380 gecontroleerde bestuurders te hard. Aan de Kustweg mag 50 worden gereden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 91.

Stad volgt z.s.m.

Inlichtingen: Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 ( 0.13 euro p/m ).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie