Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Milieu-inspiratie voor nieuwe gemeenteraadsleden

Datum nieuwsfeit: 14-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Stichting Natuur en Milieu
Zoek soortgelijke berichten

Stichting Natuur en Milieu

Utrecht, 14 maart 2002

Milieu-inspiratie voor nieuwe gemeenteraadsleden Milieuorganisaties bieden publicatie aan

Stichting Natuur en Milieu en de 12 provinciale Milieufederaties overhandigen deze week alle ruim 10.000 nieuwe raadsleden in Nederland hun nieuwe uitgave Goede raad is duurzaam, milieu-inspiratie voor gemeenteraadsleden. Dit boekje bevat ideeën en praktische tips voor een rijkere natuur en een schoner milieu. De milieuorganisaties willen voorkomen dat, naast alle aandacht voor veiligheid, zorg en onderwijs, het milieu en de natuur bij gemeenten naar de achtergrond verdwijnen. Dat is ook niet nodig, aldus de milieuorganisaties, want het milieu speelt een rol bij eigenlijk alle gemeentelijke beslissingen. Bijvoorbeeld bij investeringen voor leefbare wijken, beslissingen over verkeer en vervoer en de locatiekeuze van onderwijs- en sportvoorzieningen.

In Goede raad is duurzaam, milieu-inspiratie voor gemeenteraadsleden staan tal van inspirerende ideeën en geslaagde voorbeelden die raadsleden kunnen gebruiken. Van hermeandering van een Brabantse beek tot een rendabel en duurzaam bedrijfsterrein in Dokkum. Van natuur in de parken in Nieuwegein tot groene energie in Borne.

De uitgave sluit goed aan bij de nieuwe rol die gemeenteraden hebben sinds de invoering van de dualisering. Zij kunnen de uitgave gebruiken bij het opstellen van eisen aan het beleid van het College van B&W en bij het beoordelen van de voorstellen van B&W. Met het boekje in de hand kunnen de raadsleden ook wensen en zorgen van de bevolking vertalen in concrete eisen en initiatieven.

Vandaag overhandigen Stichting Natuur en Milieu en de Natuur en Milieufederatie Utrecht (tot voor kort Stichtse Milieufederatie) Goede raad is duurzaam aan de nieuwe gemeenteraadsleden van Maarssen. De overhandiging staat symbool voor de aanbieding aan alle gemeenteraadsleden in de provincie Utrecht en in heel Nederland. In elke provincie overhandigt de Milieufederatie de publicatie aan een vertegenwoordiging van gemeenteraadsleden.

Nadere inlichtingen bij:
Stichting Natuur en Milieu, tel: (030) 233 13 28: Marijke Brunt of Roos Kooiman
Natuur en Milieufederatie Utrecht, tel: (030) 254 44 57, Nico Salm of Marcel Blom

Goede raad is duurzaam milieu-inspiratie voor gemeenteraadsleden staat ook op:
Gemeentelijk milieubeleid

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie