Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Drenthe 14-03-2002

Datum nieuwsfeit: 14-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten

Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 14-03-2002
Persberichten van woensdag op donderdag

Martin Panman 0651611628

Brommer onderuit

BAREVELD- Op het Nieuwediep ging woensdagavond een 21 jarige bromfietsbestuurder uit Gieterveen onderuit. Door bevriezing van de brug waar hij overheen reed glad geworden. Door zijn val liep hij verwondingen op. Hij met de ambulance over naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen.

Inbraak in woning

GASSELTERNIJVEEN- Woensdagnacht is er ingebroken in een garage achter een woning aan de Hunzelaan. Een raam werd opengebroken waarna de inbreker(s) binnen kon komen. Uit de garage werd een aanhangwagen gestolen een veel gereedschap. De 49 jarige bewoner deed aangifte.

Inbraak in kerk

MEPPEL- Woensdagnacht is er ingebroken in een kerk aan de Thorbeckelaan in Meppel. Een raam werd opengebroken waarna de inbreker(s) binnen konden komen. Binnen werden diverse binnendeuren verbroken. Ook werd een kluis op professionele wijze opengebroken. De kluis was echter leeg. Het kerkbestuur deed aangifte.

Stoel gestolen

ASSEN- Een getuige zag dat twee mannen een stoel uit een tuin van een woning aan de Oosterparallelweg weg namen. De ingeseinde politie trof de twee mannen aan, waarvan een ook nog een fiets om zijn nek had hangen. Toen men de politie zag vluchtten de verdachten. Een kon vrij snel worden aangehouden en de andere verdachte werd bij zijn woning aangehouden. Hierbij verzette hij zich en werd geboeid over gebracht naar het politiebureau. Beide verdachten zijn ingesloten. Het gaat om een 30 en 38 jarige inwoner van Assen.

Schoorsteenbrand

TYNAARLO- Vanmorgen omstreeks 6 uur brak er brand uit in een woning aan de Zuidlaarderweg in Tynaarlo. De zoon des huizes ontdekte de brand en waarschuwde de rest van de familie. Deze konden op tijd de woning verlaten. De brand is bij de schoorsteen ontstaan en breidde zich uit in de nok van het dak. De brandweer van Tynaarlo was met twee blus autos ter plaatse en bluste de brand. De woning liep naast brandschade ook rook, roet en waterschade op.

Controle over auto kwijt

DWINGELOO- Gistermiddag raakte een 19 jarige jongen de controle over zijn auto kwijt. Vlak voor de H.S. Stevensweg raakte de jongen in moeilijkheden door de controle over het stuur te verliezen en in de rechterberm te komen. De jongen kwam tot stilstand tegen een struikgewas, maar heeft geen verwondingen. Zijn auto moest weggesleept worden.

Ree voor de auto

OOSTERHESSELEN- Een 29 jarige man uit Dedemsvaart heeft vannacht een ree voor de auto gehad. De man reed over de Pandijk, komende uit de richting Meppen. Plotseling stak een ree de weg over en de automobilist kon een aanrijding niet voorkomen. De ree botste tegen de voorzijde van de wagen aan. De ree heeft dit niet overleefd. Aan de auto is een kleine schade.

EESERVEEN- Gisteravond heeft een 57 jarige man uit Emmen een ree aangereden op de Kanaalstraat. De ree is dood en de auto aan de voorzijde beschadigt.

Aanrijding

GIETEN- Een 28 jarige vrouw uit Stadskanaal reed gistermiddag over een verkeersplein, komende van de A34 uit de richting Annen naar Veendam toe. De vrouw raakte met haar auto in de slip en schampte een lichtmast. De brandweer moest het dak van de wagen knippen en de vrouw werd voor nek en rug klachten naar het Refaja ziekenhuis overgebracht.

Overval op bejaarde man

HOOGEVEEN- Gisteravond is een 86 jarige man overvallen in zijn huis aan de Schweitzerstraat. Via de brievenbus hebben de inbrekers de deur kunnen openen. De inbrekers zijn vermoedelijk twee getinte mannen in de leeftijd 18/20 jaar met blauwe broeken en korte jassen. Beide verdachten doorzochten de woonkamer. De bejaarde man wilde de inbreker/overvallers tegennhouden, maar deze hebben hem vastgehouden. Nog niet bekend is wat er weg is. De politie stelt een onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie