Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Beroepsmatige blootstelling aan azobisisobutyronitril

Datum nieuwsfeit: 14-03-2002
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gezondheidsraad

PERSBERICHT

---

Beroepsmatige blootstelling aan azobisisobutyronitril (AIBN)

Vandaag bracht de Gezondheidsraad advies uit aan de bewindslieden van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over de gezondheidskundige gevolgen van beroepsmatige blootstelling aan azobisisobutyronitril (AIBN) in de lucht op de werkplek. Door gebrek aan gegevens kan de Raad geen gezondheidskundige advieswaarde voor AIBN voorstellen.

Azobisisobutyronitril (AIBN) is een zeer brandbaar wit poeder, dat onder meer wordt toegepast bij de productie van vinylschuim en polyesters. In het algemeen wordt AIBN bij industriële toepassing verhit, waardoor de stof ontleedt in tetramethylsuccinonitril (TMSN). In de literatuur zijn onvoldoende betrouwbare onderzoeksgegevens gevonden over ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie