Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

MGv maartnummer over Middelen en gebruiken

Datum nieuwsfeit: 14-03-2002
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Trimbos Instituut

Nieuwsflits

MGv maartnummer over Middelen en gebruiken
Het maartnummer van het Maandblad Geestelijke gezondheid (2002/3) is voor een belangrijk deel gewijd aan 'Middelen en gebruiken'. Begin februari presenteerde de Centrale Commissie Behandeling Heroïneverslaafden het verslag van een proef met het onder medisch toezicht verstrekken van heroïne aan 'therapieresistente verslaafden'. Volgens Trudy Dehue toont dit experiment hoe nauw wetenschap verweven is met sociale politiek. In de bijdrage 'Motiverende gespreksvoering' stellen Gerard M. Schippers en Jannet de Jonge dat hulpverleners te weinig aandacht besteden aan de motivatie van hun klanten om te breken met ongezond gedrag. Mario Withoud verhaalt ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie