Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nils ontwikkelt lichtbuis als alternatief voor TL

Datum nieuwsfeit: 14-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NILS

Nils ontwikkelt lichtbuis als alternatief voor TL

Het bedrijf Nils in Duiven heeft een nieuwe buisverlichting ontwikkeld. Deze bestaat uit buis in lengten van twee tot zes meter, die aan elkaar zijn te koppelen. De lichtbuis is op diverse locaties getest en blijkt geschikt voor toepassingen als parkeergarages, winkelcentra, kantoren, sportaccommodaties, hallen en opslagruimten. Uit deze testen blijkt dat bezoekers en gebruikers de plekken waar de verlichting is gebruikt als comfortabel en veilig ervaren.

De toegepaste techniek bestaat uit een metal halide lichtbron van 70 watt met een levensduur van circa 15.000 branduren. De lichtbron schijnt in een doorzichtige buis die is voorzien van optische lichtfolie. Het resultaat is dat de hele buis egaal licht geeft. Het geheel is eenvoudig te installeren. In het ophangprofiel is de bedrading verwerkt. Hierdoor is slechts één aansluitpunt nodig voor een lichtlijn van 300 meter.

Systemen
Nils is een onderneming voor innovatieve lichtsystemen. Het bedrijf houdt zich bezig met ontwikkeling en fabricage. Hierbij staan steeds het milieu, de duurzaamheid en efficiënt energiegebruik centraal. Naast de buisverlichting heeft Nils lichtsystemen voor dynamische markeringen in het verkeer en voor beveiliging, geleiding en decoratieve doeleinden.

Light+Building
Tijdens de verlichtingsbeurs Light+Building, die van 14 tot 18 april aanstaande in Frankfurt wordt gehouden, introduceert Nils de lichtbuis. Deze wordt onder de naam Nils LightPipe op de Europese markt gebracht. Het bedrijf is tijdens de Light+Building te vinden op stand 4.2.G20, Messe Frankfurt.

+++
Informatie uitsluitend voor de redactie:

Voor nadere informatie over de inhoud van dit bericht kunt u contact opnemen met Chiel Bekker, vice president van Nils, telefoon (+31) (0)26 - 318 25 55 of mobiel (+31) (0)6 - 54310851.

Tijdens de beurs Light+Building organiseert Nils op de eigen stand 4.2.G20 een perspresentatie: 15 april om 11.30 uur. Komt dit tijdstip ongelegen dan kan voor een afzonderlijk gesprek contact worden opgenomen met Chiel Bekker.

Illustraties van de Nils LightPipe zijn op aanvraag verkrijgbaar.

14 mrt 02 11:50

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie