Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Margriet brandsma nieuwe correspondent in duitsland

Datum nieuwsfeit: 14-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Nederlandse Omroep Stichting (NOS)
Zoek soortgelijke berichten

NOS


MARGRIET BRANDSMA NIEUWE CORRESPONDENT IN DUITSLAND 14-03-2002
NOS-verslaggever Margriet Brandsma wordt per 1 juli aanstaande de nieuwe correspondent voor het NOS Journaal in Duitsland.

Brandsma (44) is sinds december 1994 in dienst van NOS RTV. Zij begon destijds als parlementair verslaggever voor NOS Radio. In 1996 stapte zij over naar het NOS Journaal om daar de parlementaire verslaggeving voor haar rekening te nemen.

Brandsma zal in ieder geval tot en met de Tweede Kamerverkiezingen het parlementaire nieuws voor het NOS Journaal blijven volgen. Daarna gaat zij zich voorbereiden op haar nieuwe baan als correspondent in Duitsland met als standplaats Berlijn.

Margriet Brandsma ziet deze benoeming als een nieuwe stap in haar journalistieke carrière die begon bij de schrijvende pers. Voordat Brandsma bij de NOS kwam werken, was zij journalistiek actief bij het Noordhollands Dagblad, de IKON en bij de NCRV.

Brandsma volgt Bert Tigchelaar, de huidige correspondent voor het NOS Journaal in Duitsland, op. Tigchelaar (55) heeft een lange staat van dienst als correspondent in Duitsland. Vanaf 1980 tot en met 1989 werkte hij vanuit het voormalige West-Duitsland voor onder meer NOS Radio. Vanaf 1990 vervult hij het correspondentschap ook voor het NOS Journaal en voor NOVA.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie