Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Concept Espace nieuwe benadering monospace

Datum nieuwsfeit: 14-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

AutoRai

14-3-2002

Concept Espace nieuwe benadering monospace

Renault brengt met de onthulling van de Concept Espace een duidelijk andere benadering van het monospace idee, een kruising van een MPV en topklasse luxe.

Renault komt met een duidelijk verhaal ter gelegenheid van de Salon van Genève 2002: de show-car Espace Concept beleeft hier haar wereldpremière.

Met de Espace Concept onthult Renault belangrijke innovaties: een verdere ontwikkeling van het ontwerp van de monospace ten behoeve van nog meer comfort in de auto alsmede van de prestaties met betrekking tot rijplezier, veiligheid en kwaliteit in het topsegment.

Renault blijft uiteraard ook trouw aan haar gevoel voor design. Deze show-car is dan ook een fraai object geworden met een sterke persoonlijkheid, strakke lijnen en de zichtbare Renault identiteit die voor het eerst te zien was op de Vel Satis.

VAN EEN GESLAAGDE MONOSPACE

De monospace-vorm die in 1984 door Renault werd gelanceerd, heeft het leven aan boord radicaal veranderd door het toevoegen van modulariteit, licht en gezelligheid aan de klassieke kenmerken van een hatchback. Met een platte vloer en 5 tot 7 op rails geplaatste stoelen, zijn er voor het interieur oneindig veel indelingen mogelijk. Een wezenlijk deel van de Espace concept is het gedeelde dashboard waar het links/rechts gescheiden aircosysteem een hoop ruimte vrijlaat in het midden.

Comfort in de auto: individueel comfort in een gedeelde ruimte

Renault is trouw gebleven aan haar overtuigingen en is zelfs nog een stap verder gegaan. Met haar show-car Espace Concept maakt het merk duidelijk dat ze comfort en gemoedsrust voor de passagiers hoog in het vaandel heeft staan. Een belangrijke nieuwe doelstelling: speciale aandacht voor alle inzittenden, ongeacht zijn plaats in de auto; individuele en betere oplossingen vinden voor ieders behoefte in een gedeelde ruimte waarin wordt geleefd.

Zo is het thermische comfort zowel voor- als achterin apart in te stellen. De Espace Concept beschikt daarvoor over een belangrijke vernieuwing: uitstroomopeningen op alle stoelrijen aan de boven- en onderkant van het interieur. Naast de automatische airconditioning met aparte links/rechts instelling in de voorportieren, zijn ook de bedieningsknoppen voor de ventilatiesnelheid in de achterportieren opgenomen.

Als specialist op gebied van veiligheid heeft Renault, net als bij een hatchback, het hoogste niveau van het concept individuele veiligheid bedacht. Iedere achterstoel is voortaan uitgerust met een 3-puntsgordel, waardoor de stoelen nog steeds autonoom zijn en de modulariteit geheel bewaard blijft en waarbij iedere inzittende even goed beschermd wordt.

De platte vloer met geïntegreerde rails in plaats van verankeringspunten heeft zichzelf al meer den genoeg bewezen, reden waarom de Espace Concept dit ontwerp overneemt voor een oneindige hoeveelheid indelingsmogelijkheden en combinaties. Ook de opbergruimten zijn gepersonaliseerd en zijn voortaan leverbaar op alle plaatsen in de auto, inclusief de derde stoelenrij.

Alle passagiers hebben zicht op het dashboard dat door zijn eenvoud en overzichtelijkheid onopvallend is opgenomen in het interieur. Alle techniek is op subtiele wijze verwerkt. Met de black panel knop verschijnen alle instrumenten en weergaven in blauw licht op een zwarte achtergrond voor een duidelijke weergave en ook een betere leesbaarheid.

Zichtbare en voelbare kwaliteit. Licht en helderheid

De Espace Concept verwelkomt zijn passagiers in een zuivere omgeving waarin alles zacht en aangenaam aanvoelt. Overal is aan gedacht. Er is duidelijk te zien dat er zeer veel aandacht is besteed aan het de materialenkeuze en het op elkaar afstemmen daarvan. De sierstrip op het dashboard en de portierpanelen in het verlengde daarvan, zijn bewust uitgevoerd in licht grijs, waardoor er een aangename en rustgevende sfeer ontstaat. Ook de stoelen en armsteunen, die met lichtbeige leder zijn bekleed, en de vloermatten dragen bij aan de warme sfeer in het interieur. Het onderste gedeelte van het dashboard en de informatieweergave in het middengedeelte, uitgevoerd in glanzend donkerbruin, vormen hiermee een mooi contrast.

Het interieur van de auto doet denken aan de huidige meubeltrend, strak en toch warm. Het weerspiegelt een bepaalde levensstijl waarin welzijn belangrijk is.

De Espace Concept geeft helderheid en licht in de gehele ruimte met het grootste schuifdak (1,26 m2) dat ooit gemaakt is, een panoramische voorruit met verlengde bovenkant en een groot glasoppervlak. Het schuifdak is een ware lichtbron, maar kan ook verduisterd worden met behulp van een zonnescherm.

... TOT EEN MONOSPACE UIT HET TOPSEGMENT

Een monospace moet bovenal ruim en handig zijn om het zijn passagiers zo gemakkelijk mogelijk te maken. De Espace Concept gaat nog verder door ook dezelfde prestaties te leveren als de autos uit het topsegment. Het uitgesproken design en de aanwezigheid van de technische basisnormen geven aan dat deze auto past binnen het veeleisende topsegment.

Een dynamische en duidelijke persoonlijkheid, een unieke auto

De Espace Concept is ontegenzeglijk trouw aan zijn verwantschap met de Espace: een monovolume design, gewelfde flanken, een groot glasoppervlak en een panoramische voorruit. De auto vertoont echter ook gelijkenissen met de Avantime en de Vel Satis en neemt de nieuwe zichtbare identiteit van Renault aan. Zo heeft hij duidelijke, strakke en stoere lijnen. Het design van de Espace Concept is dynamisch en modern en laat zien dat Renault haar show-car wil presenteren als een unieke auto met een sterke persoonlijkheid die kwaliteit en robuustheid uitstraalt.

Met de grote wielen en 19 banden oogt de auto evenwichtig, stabiel en snel. De koplampen benadrukken de duidelijke contouren, met name door de verchroomde achtergrond, waarin de uit één stuk gesneden, driehoekige motiefjes verwijzen naar de flanklijnen van de auto. De xenonverlichting van de dimlichten en het grootlicht geven de voorzijde een hightech touch. Aan de achterzijde vloeien de verticale bovenkant van de achterlichten samen met de naad van de achterklep voor een optimale zichtbaarheid.

De Espace Concept is uitgevoerd in een goudkleurig beige evenals een beige lak met satijnglans op de voor- en achterbumpers, de beschermstrips aan de zijkant en het onderste gedeelte van de achterklep.

Rijden in een topsegment hatchback

De Espace Concept is meer dan een succesvolle monospace; hij gaat uit van een hatchback uit het topsegment. Dat is te zien aan de hatchback rijpositie met een hogere zitting dan die van een traditionele hatchback, een onderscheidend en kenmerkend element van de monospace.

Renault heeft overigens hard gewerkt aan het verbeteren van het rijplezier in de monospace. Met de 3.0 V6 dCi turbodieselmotor met 180 pk gekoppeld aan de Pro-actieve 5-traps automaat met sequentiële bediening, laat de Espace Concept zien dat hij voortaan echt helemaal in de wereld van de hatchbacks thuishoort.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...