Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Goedkeuring Royal Bank Private Equity en Cinven

Datum nieuwsfeit: 14-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: European Commission
Zoek soortgelijke berichten

European Commission

IP/02/408

Brussel, 14 maart 2002

Commissie verleent goedkeuring voor gemeenschappelijke onderneming van Royal Bank Private Equity en Cinven in de baksteensector

De Europese Commissie heeft groen licht gegeven voor de oprichting van Galileo Brick Ltd., een gemeenschappelijke onderneming waarin Ambion Brick Company Ltd. en Chelwood Group Ltd., beide eigendom van Royal Bank Private Equity Ltd. (VK), en Cinven Ltd. (VK) worden samengebracht. De genoemde ondernemingen zijn actief in de productie en de levering van bakstenen.

Ambion Brick Company Ltd., dat eigendom is van Royal Bank Private Equity Limited (RBPE) en Chelwood Group Ltd., eigendom van Cinven Ltd., zijn Britse fabrikanten van bakstenen die gebruikt worden in de bouwsector, zowel voor residentiële als commerciële/industriële gebouwen. Ambion en Chelwood bieden een breed assortiment bakstenen aan, voornamelijk gevelstenen en bouwstenen.

RBPE, dat gecontroleerd wordt door de Royal Bank of Scotland PLC Group, biedt een geïntegreerd assortiment bancaire, financiële en met financiën gerelateerde producten en diensten aan aan middelgrote en grote ondernemingen en institutionele klanten in het Verenigd Koninkrijk en andere landen.

Cinven, dat gecontroleerd wordt door Cinven Group Ltd., is de voornaamste handelsmaatschappij van een groep ondernemingen die beleggingsbeheerdiensten aanbieden aan een aantal beleggingsfondsen, onder meer pensioenfondsen en aandelenfondsen.

RBPE en Cinven zullen een nieuwe onderneming oprichten, Galileo Brick Ltd., waarover zij gezamenlijk de zeggenschap zullen uitoefenen. Ambion en Chelwood zullen eigendom zijn van Galileo dat de huidige baksteenproductieactiviteiten van RBPE en Cinven zal combineren.

Uit het marktonderzoek van de Commissie is gebleken dat de huidige transactie geen concurrentieverstorende gevolgen zal hebben voor de marktstructuur aangezien er op de Britse baksteenmarkt een aantal andere sterke concurrenten actief zijn. Derhalve zal de voorgenomen concentratie niet leiden tot de totstandbrenging of versterking van een machtspositie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie