Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 14-03-2002

Datum nieuwsfeit: 14-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 14-03-2002
Persberichten district Maastricht (HP 12.40 uur) Donderdag 14 maart 2002

Maastricht, rijden onder invloed:
Een 52 jarige inwoner van Susteren is donderdag 14 maart 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto. De automobilist werd donderdagmorgen omstreeks 02.35 uur door een politiepatrouille gecontroleerd op de Salernolaan te Maastricht. Bij het eerste contact met deze bestuurder bleek deze naar het gebruik van alcohol te ruiken. Dit werd bevestigd door een alcoholblaastest. De automobilist werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De uitslag van deze analyse wees een alcoholpromillage aan van 1.1 promille. Tegen de inwoner van Susteren wordt proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 4 uur in zijn bezit.

Meerssen, woninginbraak:
Woensdag 14 maart 2002 heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Pastoor Sterckenstraat te Meerssen. De inbreker verschafte zich de toegang tot de woning door een ruit van een achterdeur in te slaan. De woning werd geheel doorzocht waarbij een aansteker en een heren- en een dameshorloge werden ontvreemd. De bewoner bemerkte de inbraak bij zijn thuiskomst omstreeks 21.00 uur. Hij heeft van de inbraak bij de politie aangifte gedaan.

Maastricht, woninginbraak:
Woensdag 13 maart 2002 heeft tijdens de afwezigheid van de bewoner een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Vonkendaal te Maastricht. De bewoonster die voor korte tijd haar woning verlaten had bemerkte bij haar thuiskomst dat het slot van de voordeur van haar woning geforceerd was. De gewaarschuwde politie doorzocht de woning maar trof geen inbreker meer aan. De woning bleek geheel doorzocht te zijn waarbij een behoorlijke ravage aangericht werd. Uit de woning werden enkele gouden juwelen en enkele honderden euros werden ontvreemd. De politie stelt een verder onderzoek in.

Meerssen, verkeerscontrole:
Op het Stationsplein te Meerssen heeft de politie woensdagmiddag 13 maart 2002 tussen 14.00 en 16.00 uur een snor- en bromfietscontrole plaatsgevonden.
Motorrijders van de politie selecteerden snor- en bromfietsen uit de wijde omgeving van het centrum en leidden deze naar het Stationsplein te Meerssen waar de aangeboden voertuigen aan een uitgebreide controle werden onderworpen. Van de 40 gecontroleerde bromfietsen bleken er 11 niet in orde te zijn. Bekeuringen werden uitgeschreven voor een te hoge constructiesnelheid (waardoor te hard rijden), niet goed werkende remmen, geen gele plaat op de bromfiets en een niet deugdelijke stuurinrichting.

Maastricht, winkeldiefje aangehouden:
Een 15 jarige inwoner van Maastricht is woensdagmiddag door de politie aangehouden na het plegen van een winkeldiefstal in een modezaak gevestigd aan de Grote Staat te Maastricht.
De jeugdige winkeldief verwijderde woensdagmiddag omstreeks 14.50 uur in de modezaak met een schaar de beveiligingswaever (bestemd om te voorkomen dat kledingstukken worden gestolen) van een spijkerjasje met een waarde van bijna 120 euro,. Hij werd echter betrapt bij de diefstal waarna hij door de gewaarschuwde politie werd aangehouden. Aan het politiebureau werd tegen de inwoner van Maastricht proces-verbaal opgemaakt. Medewerkers van het buro Halt zullen zorgdragen voor een verdere afhandeling. Het jasje is meteen teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie