Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Drenthe 14-03-2002

Datum nieuwsfeit: 14-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten

Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 14-03-2002
Overvallers taxichauffeur aangehouden
Dirk Neef, 06 - 51 557 950

MEPPEL/NIJENSLEEK - De overal op 5 februari op een taxichauffeur in Nijensleek is opgelost. Twee inwoners van Steenwijk, een 30 jr. man en zijn 22 jr. vriendin, hebben de overval bekend. Ze handelden uit geldnood, beiden zijn drugsverslaafd. Vrijdag worden ze geleid voor de Rechter Commissaris. Een 40 jr. man uit Steenwijk is aangehouden wegens heling.

Op 5 februari pikte de 18 jr. taxichauffeur de beide verdachten op in Steenwijk. Ze wilden naar Vledder. Op de Hoofdweg in Nijensleek stopte de chauffeur bij een bushalte omdat de vrouw zei dat ze niet lekker was. Toen de taxi gestopt was werd de chauffeur vastgepakt door de man en met een scherp (onbekend gebleven) voorwerp bedreigd. Hij moest uitstappen. De beide verdachten reden hierna weg met de taxi en namen ook de portemonnee en de GSM van de chauffeur mee. De taxi werd twee dagen later teruggevonden in het centrum van Meppel. Het onderzoek van de politie leidde o.a. via de gestolen GSM naar een 40 jr. man uit Steenwijk. Hij bleek het toestel gekocht te hebben van één van de overvallers. De man werd op dinsdag 12 maart aangehouden. Dezelfde dag werden ook de twee hoofdverdachten aangehouden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie