Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Alphen nodigt kinderen uit voor activiteiten

Datum nieuwsfeit: 14-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Alphen aan den Rijn
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Alphen aan den Rijn


Gemeente nodigt kinderen uit voor activiteiten Sport en spelbus

Vandaag, 14 maart 2002, heeft wethouder Hans Groen in t Wout op basisschool de Mare de kinderen uitgenodigd om vanaf april mee te doen aan de activiteiten van de Sport en spelbus. De Sport en spelbus is een initiatief van de gemeente in het kader van het Meerjaren Ontwikkelingsprogramma Stedelijke Vernieuwing (MOP) en wordt in samenwerking met wonenCentraal en politie Hollands-Midden uitgevoerd. Bij de Sport- en spelbus kunnen kinderen gratis sport- en spelmateriaal lenen om buiten te spelen. Doel van het project is het bevorderen van het spelen in de directe woonomgeving om zo het buurtgevoel te versterken.

De activiteiten van de Sport en spelbus zijn in eerste instantie bedoeld voor de jeugd van 4 t/m 12 jaar en worden georganiseerd na schooltijd. Een vast team van medewerkers organiseert op vaste tijden sport en spelactiviteiten. Daarbij staat winnen, verliezen en samenspelen centraal. Bij de bus, die wekelijks een aantal vaste locaties aandoet, kunnen sport en spelartikelen in principe gratis worden geleend. Daarvoor is een pasje nodig dat kinderen gratis kunnen aanvragen door het inleveren van een inschrijfformulier met pasfoto. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag zijn er twee medewerkers bij de bus. Op woensdagmiddag zijn er ook recreatiesportleiders aanwezig. Wanneer de bus in de wijk staat wordt o.a. op de scholen in de buurt en in het Witte Weekblad aangekondigd.

Het idee van de Sport en spelbus is enthousiast ontvangen. De Sport- en spelbus sluit goed aan bij de uitgangspunten van het MOP, maar ook bij de wensen van verschillende organisaties. Het project kan op een laagdrempelige manier een bijdrage leveren aan het verbeteren van het contact tussen de jeugd en de andere bewoners. Door kinderen kennis te laten maken met diverse sport- en spelmogelijkheden kan een bijdrage worden geleverd aan het terugdringen van overlast door verveling en vandalisme. Het project kan een bijdrage leveren aan de betrokkenheid en verantwoordelijkheid van jongeren en integratie van verschillende jeugdgroepen en culturen bevorderen.

Dit jaar is de sport- en spelbus van april t/m oktober in de Planetenbuurt, Edelstenenbuurt en Groene Dorp te vinden. In die periode wordt onderzoek gedaan naar het gebruik en het effect van de activiteit. Het onderzoek bestaat o.a. uit het bijhouden van een elektronisch logboek en het uitvoeren van een enquête. De resultaten van het onderzoek moeten een antwoord geven op de vraag of het project een vervolg dient te krijgen en in welke vorm.

Op 3 april zal de sport- en spelbus om 14.00 uur op feestelijke wijze in gebruik worden genomen in de Edelstenenbuurt op de hoek van de Parelstraat/Topaasplantsoen.

Persbericht 16, 14 maart 2002

© Gemeente Alphen aan den Rijn, 13 maart 2002 laatste wijziging

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie