Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Erepenning van het ambacht voor J.F.T. Bredie

Datum nieuwsfeit: 14-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Hoofd Bedrijfschap Ambachten

Erepenning van het ambacht voor de heer J.F.T. Bredie (02-11-01)

Het bestuur van het Hoofdbedrijfschap Ambachten heeft de Erepenning van het Ambacht toegekend aan de heer J.F.T. Bredie wegens "zijn uitzonderlijke verdiensten voor de orthopedische schoentechnische branche gedurende meer dan dertig jaar".
De professionalisering van de branche en de ontwikkeling van het vak tot technologisch hoogwaardig en internationaal in hoog aanzien staand ambacht is voor een belangrijk deel zijn verdienste geweest.

De heer Bredie is vanaf 1967 bestuurlijk actief binnen de orthopedisch schoentechnische branche, waarvan 22 jaar (1975-1997) als voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Orthopedische Schoentechnici (NVOS). Daarnaast was hij 14 jaar bestuurslid van de Internationale Organisatie van Orthopedische Schoentechnici, waarvan 4 jaar als voorzitter. Momenteel is hij nog steeds voorzitter van de in 1976 opgerichte Stichting Ontwikkelingsfonds voor het Orthopedisch Maatschoentechnisch bedrijf (OFOM).

Onder zijn voorzitterschap is een kwalitatief hoogwaardige vakopleiding opgezet die tot de beste van de wereld kan worden gerekend. Een opleiding waar gedeeltelijk wordt gewerkt met computergestuurd onderwijs en veel aandacht is voor praktijkscholing en applicatieonderwijs. Ook zijn tal van onderzoeken en ontwikkelingsprojecten uitgevoerd die onder meer hebben geleid tot toepassing van cadcam-technieken binnen de branche. De heer Bredie was ook initiatiefnemer van het destijds gerealiseerde Orthopedisch Schoentechnisch Centrum, een opleidingscentrum dat binnen de branche als "Het Huis van de Orthopedische schoentechniek" werd gezien. Door diverse ontwikkelingen op het gebied van de beroepsopleiding is de opleiding nu ondergebracht bij de SVGB (Stichting Vakopleiding Gezondheidstechnische Beroepen).

De Erepenning voor het Ambacht is in 1987 door het Hoofdbedrijfschap Ambachten ingesteld en werd tot nu toe uitgereikt aan de heer F.J.J.M. van Erve, de heer J.P.J. Lagrand, de heer H. Pors, de Koninklijke Algemene Nederlandse Kappersorganisatie ANKO, de heer D.W. Beels , prof. dr. J.P.I. van der Wilde en prof. dr. W. van Voorden.
---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie