Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Habri Porta opent deuren

Datum nieuwsfeit: 25-04-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting
Zoek soortgelijke berichten

Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting

Habri Porta opent deuren 14-03-2002

Startbijeenkomst Stimuleringsprogramma Opvang en Integratie Antilliaanse jongeren

De naam Habri Porta - Papiaments voor `open de deur`- verwoordt de essentie van het stimuleringsprogramma: het creëren van een kansrijke startpositie voor jonge Antillianen in Nederland.

De projecten van Habri Porta bieden de jongeren huisvesting om een goede start te maken. Tegenover dit aanbod staat wel een tegenprestatie van de jongeren zelf: actieve deelname aan inburgering, scholing en werktoeleiding. Om hen daarbij te ondersteunen zullen coaches aangesteld worden die een brug kunnen slaan tussen de reguliere instellingen en de Antilliaanse jongeren. Sluitende aanpak Naast de inzet van jongeren zelf vereist de sluitende aanpak van Habri Porta intensieve samenwerking tussen de partijen die bij de opzet van lokale projecten zijn betrokken. Dit zijn onder andere gemeenten, woningcorporaties, politie, jeugdzorg, scholing- en werktoeleidingsinstanties en niet in de laatste plaats de Antilliaanse gemeenschap zelf.

De startbijeenkomst op 25 april 2002 in de Passenger Terminal Amsterdam is bedoeld als aftrap van het stimuleringsprogramma Habri Porta. Financiële en andere ondersteuning Kansrijke projecten kunnen in aanmerking komen voor een financiële bijdrage van het stimuleringsprogramma. Daarvoor kunnen er aanvragen worden ingediend bij de SEV. Daarnaast zal de SEV in het kader van Habri Porta lokale projecten stimuleren en inhoudelijk ondersteunen.

Voor inhoudelijke vragen over het stimuleringsprogramma kunt u contact opnemen met de SEV, telefoon (010) 282 50 80.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie