Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 14-03-2002

Datum nieuwsfeit: 14-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Noord
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 14-03-2002 Persbericht district Den Bosch

OVERVAL OP BOSSCHE LINGERIEZAAK IN OPSPORING VERZOCHT

Maandagavond besteedt het programma Opsporing Verzochtaandacht aan een op 6 fe-bruari gepleegde gewapende overval op een lingeriezaak in de Verwersstraat in s-Hertogenbosch. Zaak: Een man komt 6 februari rond half vier inde middag de winkel binnen waar op dat moment een verkoopster en een klant aanwezig zijn. Hij rent op de verkoopster af, richt een vuurwa-pen op haar en vraagt waar de kluis is. Hij bindt daarna de handen van de beide vrouwen vast met tie-wraps en gaat zelf op zoek naar geld. Hij vindt dit in de tas van de verkoopster en de tas van de klant. Vervolgens verlaat de man de winkel. Beelden: De overval is gereconstrueerd en wordt vrij gedetailleerd in beeld gebracht. Er is een compositiefoto gemaakt van de overvaller die volgens getuigen erg gelijkend is. De foto zal aan de kijkers worden getoond.

AANRIJDING VERDACHTE ONDER INVLOED IN GESTOLEN AUTO (Drunen)

Dondermiddagmiddag ontstond er op de Hambakenweg in s-Hertogenbosch waarbij de bestuurder van een personenauto achterop een voor hem rijdende auto reed. De veroorza-ker van de aanrijding, een 40-jarige inwoner van Drunen, verliet zijn auto en de plaats van de aanrijding met de mededeling dat hij ging bellen. Hij klom vervolgens over het hek van een langs genoemde weg gevestigd bedrijf. De gewaarschuwde politie heeft de man op het bedrijfsterrein aangehouden. Hij bleek behoorlijk onder invloed van alcoholhoudende drank en de auto waarin hij reed bleek op 12 maart vanaf het Vermeerplantsoen in Drunen gesto-len. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De vedachte is aangehouden en in verzekering gesteld.

VERDACHTE VAN MOORD OP HEUSDENSE VROUW UITGELEVERD

De 29-jarige echtgenoot van een op 14 januari jl. in haar woning aan de Hertogin Johanna van Brabantstraat in Heusden door geweld om het leven gekomen 28-jarige vrouw is maan-dag in Nederland aangekomen. De man meldde zich op zaterdag, 26 Januari bij de autoriteiten in Oslo (Noorwegen) om asiel aan te vragen. Omdat daar bekend was dat de man door de Nederlandse politie werd gezocht is hij aangehouden. Na een uitleveringsverzoek door de Nederlandse autoriteiten is hij maandag naar Nederland overgebracht. Hij is ingesloten in op het politiebureau in s-Hertogenbosch. Hij wordt vrijdag voorgeleid aan de officier van justitie.

INSLUIPING (s-Hertogenbosch)

Woensdagmiddag is in een bedrijf aan de Bruistensingel in s-Hertogenbosch een 20-jarige Amsterdammer aangehouden. De man was met twee anderen het bedrijf binnen geslopen. Zij werden herkend als dezelfde personen die een week eerder binnen waren geweest. Vori-ge week werd kort na hun vertrek ontdekt dat er twee beamers weggenomen waren. Toen de mannen zich gisteren door personeelsleden betrapt wisten vluchtten twee van hen naar buiten. De later aangehouden verdachte verschanste zich op het damestoilet waar hij werd vastgehouden tot de politie arriveerde. Bij onderzoek in de toiletruimte vond de politie, verborgen achter het systeemplafond, een tas met gereedschappen. De insluiper is in verzekering gesteld.

AUTODIEFSTAL (Nieuwkuijk)

Woensdagmiddag is vanaf de Nieuwkuijksestraat in Nieuwkuijk een grijze mazda 323 met het kenteken RD-94-PX gestolen.

SNELHEIDSCONTROLE (Maliskamp)

Woensdagmiddag tussen 16.00 uur en 18.00 uur zijn op diverse locaties binnen de 30 kilo-meter zone in Maliskamp snelheidscontroles gehouden. In totaal zijn 7 bestuurders bekeurd De hoogst gemeten snelheid bedroeg 52 kilometer per uur.

VERKEERSONGEVAL MET LETSEL (s-Hertogenbosch)

Bij een verkeersongeval op de Empelseweg in s-Hertogenbosch zijn vanmorgen twee per-sonen gewond geraakt. Een 18-jarige automobiliste uit s-Hertogenbosch reed in haar auto over de Empelseweg in de richting van Empel. Nadat zij een vrachtauto had ingehaald ver-loor zij om onbekende reden de controle over het voertuig en kwam tegen een boom tot stilstand. De bestuurster alsmede haar 15-jarige passagiere zijn met onbekend letsel over-gebracht naar het ziekenhuis.

BEROOFD (s-Hertogenbosch)

Rond kwart voor een woensdagmiddag is op de wekelijkse warenmarkt in s-Hertogenbosch een 56-jarige vrouw van haar portemonnee beroofd. De vrouw stond bij een kraam wat ge-kochte goederen af te rekenen en had haar portemonnee in de hand. Een haar onbekende man pakte plots haar portemonnee en begon daar aan te trekken. De vrouw wist de porte-monnee vast te houden en werd enkele meters meegetrokken. Toen de overvaller haar een behoorlijke klap tegen het hoofd gaf liet de vrouw haar portemonnee los en wist de overval-ler te ontkomen. Hij is nog korte tijd door getuigen nagezeten maar kon niet worden achter-haald.

VERDACHTEN VAN AUTODIEFSTAL AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Afgelopen nacht heeft de politie in een woning aan de Steve Bikostraat in s-Hertogenbosch twee Bosschenaren van 42 en 46 jaar aangehouden op verdenking van diefstal van perso-nenautos. De 42-jarige man was eerder gezien in een van diefstal afkomstige personenauto maar kon niet worden aangehouden. Gebleken is verder dat woensdagavond in de Lo-renzstraat in s-Hertogenbosch geprobeerd was om een auto weg te nemen. De eigenaar van de auto zag dit en raakte in gevecht met de autodief. De verdachte, waarschijnlijk de 46-jarige Bosschenaar, wist daarbij te ontkomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie