Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dankwoord Prins van Oranje en Prinses Máxima inzake huwelijk

Datum nieuwsfeit: 15-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Het Koninklijk Huis
Zoek soortgelijke berichten

Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

15/03/02 Dankwoord van de Prins van Oranje en Prinses Máxima n.a.v. de reacties t.g.v. hun huwelijk op 2 februari 2002

15-3-2002, 17.55 uur

PRINS WILLEM-ALEXANDER:
Tijdens onze huwelijksreis hebben wij nog vele malen kunnen nagenieten van de mooie en emotionele momenten van 1 en 2 februari. Aan de hand van onze herinneringen van video's en foto's hebben wij vaak nog nagenoten van deze twee prachtige dagen in Amsterdam. Bij terugkomst waren we heel blij verrast met de enorme hoeveelheid reacties die wij van u allen mochten ontvangen.
1 en 2 februari zijn twee prachtige emotionele dagen voor ons geweest. Het begon natuurlijk met het grote feest in de Arena met als thema "Meer samen, samen meer", waar wij in de toekomst met het prachtige cadeau wat wij van u allen kregen Het Oranje Fonds nog veel inhoud aan willen geven. De volgende dag in de Beurs van Berlage, het mooie burgerlijk huwelijk en daarna de kerkelijke inzegening die voor ons, ondanks alles, toch heel persoonlijk en intiem waren. Af en toe werd het even onderbroken door een gigantisch gejuich buiten bij het jawoord, waardoor we toch begrepen dat er meer mensen meekeken. Het heeft toch voldaan aan onze hoop van een persoonlijk huwelijk. De gigantische hoeveelheid reacties nopen ons ertoe om de televisie te gebruiken om u heel hartelijk te bedanken. Werkelijk honderdduizenden. Onze staf zo klein als die is, heeft zich al maandenlang ingespannen om ons huwelijk tot zo'n groot succes te maken en daarom gebruiken wij op dit moment de televisie om u daarvoor te bedanken. We kregen zoal ontzettend veel brieven en telegrammen, tekeningen, cadeaus, bloemen, van individuen, maar ook hele families die samen hadden gewerkt tot organisaties en bedrijven. Het was werkelijk hartverwarmend. Maar ook drieëndertigduizend e-mails, waarvan dertigduizend uit Nederland, de Nederlandse Antillen en Aruba. En verder nog drieduizend uit het buitenland, natuurlijk uit Argentinië, maar ook uit de VS, Nieuw-Zeeland, Canada en Australië. Zelfs helemaal uit Siberië. We hebben echt het gevoel dat zoveel mensen met ons meegeleefd hebben. Het was fantastisch.
Heel hartelijk bedankt daarvoor.

PRINSES MÁXIMA:
Alexander heeft bijna alles gezegd. Ik wil er alleen aan toevoegen, dat de liefde en de warmte waarmee de brieven zijn geschreven, de cadeaus en tekeningen zijn gemaakt, mij heel diep hebben geraakt. Ze hebben zeker de herinnering aan onze heel bijzondere dag nog specialer gemaakt.
Ik dank u vanuit mijn hart.
Muchas gracias a todos por todo.

PRINS WILLEM-ALEXANDER:
Dus helaas zijn wij niet in staat u een kaart te sturen. In plaats daarvan zetten wij vanaf volgende week een speciale foto op de website van het Koninklijk Huis die u kunt downloaden.

Klik hier voor de NOS-beelden (live uitzending van 17.55 tot 18.00 uur, vrijdag 15 maart 2002).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie