Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant Zuid-Oost: Eindhoven e.o 15-03-2002

Datum nieuwsfeit: 15-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 15-03-2002
1e persbericht 15 maart 2002


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Man vernielt ruit
In een eetgelegenheid aan het Stratumseind is vrijdag om 2.40 uur een 21-jarige Tilburger aangehouden. In de zaak was een ruzie geweest tussen enkele klanten en de Tilburger, die daaraan ook deelnam, werd zo kwaad dat hij een ruit intrapte. De verdachte, die militair is, is door de Koninklijke Marechaussee overgenomen.

Eindhoven: Twee mannen verdacht van vernielingen aan autos Op de Lijmbeekstraat zijn vrijdag om 4.15 uur twee Eindhovenaren van 19 en 20 jaar oud aangehouden. De twee mannen worden ervan verdacht dat ze in de Nieuwlandstraat, De Sitterstraat, Metiuslaan en Annie Romein Verschoorstraat, vernielingen hebben aangericht aan geparkeerde autos. De politie kreeg een melding dat twee jongens tegen autos schopten. De melder gaf er een signalement van de daders bij. Een politiepatrouille zag twee mannen die aan het signalement voldeden lopen over de Lijmbeekstraat. Zij zijn aangehouden en voor onderzoek ingesloten. Het spoor van vernielingen telde ongeveer 30 beschadigde autos. Vooral spiegels moesten het ontgelden.

Eindhoven: Man met gestolen auto aangehouden
Op de Gagelstraat is donderdag om 21.55 uur een 24-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man stapte in een Opel Astra die op 4 maart in Asten was gestolen. Bij die diefstal waren de autosleutels weggenomen uit de kleedkamer van een sporthal. De verdachte is ingesloten.

Eindhoven: Gevaarlijke geneesmiddelen gestolen bij auto-inbraak Op de St Jorislaan zijn donderdagavond tussen 20.00 en 23.00 uur gevaarlijke geneesmiddelen gestolen bij een inbraak in een auto. Van de auto, eigendom van een dierenarts, werd een ruitje ingeslagen. De medicijnen, waaronder verdovingsmiddelen maar ook pillen die bij inname dodelijk zijn, zaten in een kistje dat in de auto lag.

Best: Met auto tegen boom
Een 45-jarige man uit Son is vrijdag rond 8.00 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Sonseweg. De man raakte, mogelijk ten gevolge van een black out, met zijn auto in een bocht van de weg en reed tegen een boom. De man is met klachten over een pijnlijke nek, knie en misselijkheid naar het Catharinaziekenhuis gebracht.

Someren: Aanhanger met varkens op zijn kant
Vrijdagmorgen om 8.00 uur is het verkeer op de weg Weert Helmond enige tijd gestremd geweest doordat een aanhanger geladen met varkens gekanteld was. De bestuurder van de vrachtauto met aanhanger, een 32-jarige man uit Sterksel, nam bij Stipdonk de bocht niet goed en de aanhanger kantelde. Doordat de dakluiken open stonden kon een aantal varkens uit de aanhanger komen. Behulpzame passanten dreven de varkens bijeen. Een varken was in het kanaal terecht gekomen en zwom rond. Ook dit beest werd gered. De varkens werden in een andere veewagen overgeladen. De aanhanger werd weer op de wielen gezet. Niemand raakte gewond. De politie regelde het verkeer en vanaf de A67 werd de afslag naar Helmond afgezet door de KLPD. Om 9.35 uur was alles opgeruimd, inclusief de varkensmest. Bij dat laatste hielp de brandweer een handje. Bij het kantelen van de aanhanger werd een personenauto geraakt. Deze raakte beschadigd.

Geldrop: Volvolampen gewild
In de nacht van donderdag op vrijdag zijn in Geldrop op zes plaatsen koplampunits van Volvo personenautos gestolen. Dat gebeurde op de Rietstraat, t Geluk, Morgenland, Elsbroekpad en Korenland (2x). De units zijn netjes losgekoppeld en meegenomen. Dat kon door of de motorkap te openen of van buitenaf de units naar buiten te trekken. Hierdoor ontstond ook lakschade. De Volvos zijn van het type S40, V40, V70 en 460.

Hapert: Inbraak
In de nacht van donderdag op vrijdag, rond 2.45 uur, is ingebroken in een winkel aan de Oude Provincialeweg. De achterdeur is opengebroken en uit de winkel is een kassalade met ongeveer 250,= gestolen.

Valkenswaard: Man rijdt door na aanrijding
Op de Dorpsstraat is vrijdag om 1.55 uur een 42-jarige automobilist uit Valkenswaard aangehouden. De man had op deze straat een schakelkast van de elektriciteit uit de grond gereden en hij was daarna verder gereden. Een krasspoor op de weg bracht de gewaarschuwde politie echter al snel naar de man met zijn auto. Hij was bezig een wiel te verwisselen. De man bleek gedronken te hebben maar zijn promillage zat onder de 0,5. De man heeft vermoedelijk te hard gereden en de auto is in een slip geraakt. Door de vernielde schakelkast hadden enkele woningen in de omgeving geen stroom.

Veldhoven: Man na mishandeling aangehouden
Donderdag is in zijn woning in Geldrop een 46-jarige man uit die plaats aangehouden. De man wordt er van verdacht dat hij vorige week een 16-jarige jongen uit Veldhoven heeft mishandeld. Zowel de verdachte als het slachtoffer werken bij een bedrijf in Veldhoven. In dat bedrijf ontstond vorige week vrijdag tussen beiden een woordenwisseling. Bij de Geldroppenaar sloegen de stoppen door en hij begon de 16-jarige jongen te slaan en te schoppen. Deze moest zich daarna onder doktersbehandeling stellen. De verdachte is voor onderzoek de cel ingegaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie