Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant Zuid-Oost: Eindhoven 15-03-2002

Datum nieuwsfeit: 15-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 15-03-2002 3e Persbericht 15 maart 2002

Eindhoven: Hennepkwekerij ontmanteld
In een bedrijfshal aan de Ruysdaelbaan in Eindhoven is vrijdagmiddag rond 15.00 uur een hennepkwekerij ontmanteld. Op de bovenverdieping van de hal vonden agenten twee vertrekken die waren ingericht als hennepkwekerij. In een vertrek stonden ongeveer 4000 hennepplanten in bloei. In het andere vertrek stonden de restanten van zon 3000 planten. Deze planten waren juist geoogst. De stroomvoorziening voor de kwekerij werd illegaal verkregen. Het energiebedrijf heeft de stroom afgesloten. De apparatuur is samen met de planten vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar / huurder van het pand.

Eindhoven: Man met vals identiteitsbewijs aangehouden Vrijdagmiddag rond 14.15 uur is in een warenhuis aan de Piazza een 28-jarige Algerijn aangehouden. Hij werd daar op heterdaad betrapt tijdens een winkeldiefstal. Nadat beveiligpersoneel de man had aangehouden probeerde hij te vluchten door een kledingrek omver te trekken. Zijn vlucht mislukte. De man werd overgedragen aan de politie. Die vond in zijn kleding een vals Frans identiteitsbewijs. De man is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Eindhoven: Zakkenrollers actief in Eindhovense binnenstad De politie van de Eindhovense binnenstad heeft vrijdagmiddag 14 aangiften binnen gekregen van mensen die slachtoffer zijn geworden van zakkenrollers. In alle gevallen waren de slachtoffers vrouwen in de leeftijd van 15 tot 59 jaar oud, afkomstig uit en buiten de regio. De zakkenrollers sloegen tussen 13.00 en 17.00 uur toe in de Rechtestraat (8x) op de Heuvel Galerie ( 2x) en op de Demer (4x). Opvallend was dat in veel gevallen gestolen werd uit tassen en rugzakken die door middel van een ritssluiting gesloten waren. De buit was in de meeste gevallen een portemonnee. De inhoud daarvan varieerde van 2 euro tot ruim 100 euro.

Eindhoven: Man vermist
In Eindhoven wordt sinds 7 maart de 60-jarige Lambertus Gijsen uit Eindhoven vermist. De man verbleef in het Labrehuis in Eindhoven. Op 7 maart zou hij zich voor een medische behandeling melden in het ziekenhuis in Veldhoven. Hij heeft zich daar niet gemeld. Sindsdien ontbreekt ieder spoor van de man. De heer Gijsen is ongeveer 1.80 meter groot en heeft een normaal postuur. Hij heeft grijze achterover gekamde haren en grijze ogen. De dag van zijn verdwijning was hij gekleed in een blauwe spijkerbroek, een witte blouse en een donkerblauwe trui. De politie van Gestel is op zoek naar mensen die de man gezien hebben of weten waar hij verblijft. Politie Gestel tel. 0900 8844

Helmond: Zakkenrollen
Vrijdagmiddag rond 14.30 uur is de portemonnee gerold van een 38-jarige vrouw uit Asten. Zij was op de Elzaspassage aan het winkelen. Toen ze in een winkel moest afrekenen bemerkte ze dat de rits van haar tas open stond. Haar portemonnee met 990 euro was gestolen.

Helmond: Aanpak overlast hangplek
De politie van Helmond heeft vrijdagmiddag vanaf 16.00 uur tot 21.30 uur extra controles uitgevoerd bij de hangplek aan de Paulus Potterlaan. Een groep van tussen de tien en dertig jongeren tussen de 15 en 25 jaar hebben een hangplek bij basisschool de Paardebloem aan de Paulus Potterlaan. De politie kreeg regelmatig klachten van overlast veroorzaakt door de groep jongeren. Er zijn 8 jongens aangehouden. De politie bekeurde hen voor het rondhangen op plekken waar ze niet mochten komen en voor het in bezit hebben van hard drugs ( cocaïne, heroïne en XTC ) en soft drugs (weed). Een man ( 23) uit de groep werd aangehouden in de Nachtegaallaan. Hij beledigde een agent en verzette zich daarna tegen zijn aanhouding. De politie voerde de controle uit met dertien agenten.

Helmond: Overval op winkel
Vrijdagmiddag rond 17.45 heeft een nog onbekende man een overval gepleegd op een winkel aan de Heistraat in Helmond. De man kwam de winkel binnen pakte een artikel en wilde dit afrekenen bij de kassa. Toen de caissière de kassa openende trok de man een vuistvuurwapen en eiste geld van de caissière. Hij deed een greep in de kassa en is er met ruim 100 euro vandoor. De overvaller was ongeveer 1.80 meter groot en rond de 30 jaar oud. Hij droeg een kort zwart nylon jack en een spijkerbroek. Hij had zwarte haren tot in de nek. De man was niet gemaskerd.

Eersel: Verkeersongeval
Vrijdagmiddag rond 15.00 uur zijn een vrouw uit Knegsel en een 19-jarige Helmonder gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Vessemseweg en Urnenweg in Eersel. De vrouw ( leeftijd niet bekend) reed met haar auto op de Vessemseweg en sloeg op de kruising links af. Zij liet daarbij de 19-jarige Helmonder met zijn auto niet voorgaan. Door de klap van de aanrijding raakte de auto van de vrouw de auto van een 58-jarige man uit Middelbeers. Hij stond voorgesorteerd op de Urnenweg. De vrouw is met hoofd- en inwendig letsel naar het ziekenhuis gebracht. De Helmonder liep nekletsel op.

Gemert: Drugs
Vrijdagmiddag rond 15.00 uur is op de Dr. Schaepmanstraat een 19-jarige man uit Gemert aangehouden. In de auto die de man bij zich had vonden agenten vier bakjes met paddos, vijf zakjes met paddos, 11 vermoedelijk XTC pillen en 280 gram hasj. De drugs en de auto zijn door de politie in beslaggenomen.

Waalre: Insluiping
Donderdagavond rond 19.00 uur heeft een onbekende kans gezien binnen te sluipen in een woning aan de Alexanderstraat. De insluiper kwam binnen via de achterdeur die niet gesloten was. Een van de bewoners was boven in de woning. De dief nam een damesjack en een portemonnee met 50 euro, een rijbewijs en diverse pasjes mee.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie