Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Subsidie Paradox mee in begrotingsdiscussie Tilburg

Datum nieuwsfeit: 15-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Tilburg
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Tilburg

15-3-2002
Subsidie Paradox mee in begrotingsdiscussie
Benodigde extra subsidie zou stap naar Kuntstenplan reëel maken

Het college van Tilburg betrekt het verzoek om subsidie voor het jazzpodium Paradox in de discussie Marap 2002/1 en in de begrotingsbehandeling. Dan wordt het verzoek meegewogen met andere claims en wensen die er liggen. Dit heeft het college besloten bij het kennisnemen van de korte doorlichting van jazzpodium Paradox door LaGroup Leisure & Arts. Hieruit blijkt dat Paradox 45.378 per jaar zou moeten krijgen voor het aantrekken van een coördinator.

Uit de doorlichting blijkt dat de balans tussen de geleverde prestaties en de personele bezetting bij Paradox zoek is. Zo heeft Paradox in de periode 1997-2001 80% meer activiteiten en 70% meer bezoekers getrokken dan contractueel was vastgelegd. In vergelijking met twee andere jazzpodia, het Bim huis in Amsterdam en het SJU jazzpodium in Utrecht verzorgt Paradox per formatieplaats twee keer zoveel optredens als het Bim huis en SJU Jazzpodium. De begroting van Paradox biedt geen ruimte voor uitbreiding van de formatie.

Landelijke uitstraling
Door de formatie uit te breiden met een fulltime coördinator kan Paradox de huidige output blijven leveren. Het podium heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een jazzpodium met een landelijke uitstraling en een hoge kwaliteit. Muzikanten als Palinckx en van Kemenade die deel uitmaakten van de vaste bespelers van het podium zijn inmiddels opgenomen in het Rijkskunstenplan. Het podium kan zich voor opname in het nieuwe Rijkskunstenplan kwalificeren en kan daarmee een verdere uitbreiding van de formatie financieren. Het subsidiecontract zal aangepast worden naar het niveau waarop het podium nu functioneert

Aanleiding voor de doorlichting was de mededeling van het bestuur van Paradox dat er een onwerkbare situatie was ontstaan door de groei van het aantal bezoekers en activiteiten bij Paradox. Het bestuur vervulde inmiddels de rol van coördinator en had daarom geen tijd om een poging te ondernemen om opgenomen te worden in het Rijkskunstenplan. In het rapport van LaGroup staat op heldere wijze aangegeven dat de door het bestuur beschreven problematiek reëel en actueel is. De conclusie is dat de huidige personele bezetting van het podium ontoereikend is ten opzichte van het huidige activiteitenniveau. Uitval van bestuursleden wordt als een reële bedreiging gezien, waardoor de continuïteit van het podium onder druk komt te staan.

Vergelijking met twee andere jazzpodia
De vergelijking met de twee andere jazzpodia laat duidelijk zien dat Paradox met een vergelijkbare output ver onder de personele bezetting van de andere podia zit. Afgezien van de subsidie die de beide andere podia ontvangen van het Rijk ( BIM huis 374.822 en SJU jazzpodium 68.067), is de gemeentelijke bijdrage aan beide andere podia aanzienlijk hoger dan de Tilburgse bijdrage aan Paradox. Het BIM huis ontvangt
249.579 aan gemeentelijke subsidie, het SJU Jazzpodium 204.201 en Paradox
115.870.

De discussie over de toekenning van de subsidie vindt waarschijnlijk plaats in de vroege zomer van 2002.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie