Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inspectie maakt bezwaar tegen bouwvergunning Bergeijk

Datum nieuwsfeit: 15-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van VROM
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

VROM-inspectie maakt bezwaar tegen bouwvergunning Bergeijk (15-3-2002)


De VROM-inspectie regio zuid heeft op 12 maart bij de gemeente Bergeijk bezwaar gemaakt tegen een bouwvergunning die deze gemeente heeft verleend. De vergunning voor de herbouw van een villa is in strijd met het bestemmingsplan en had dan ook niet mogen worden afgegeven. De villa is veel groter dan het bebouwingsvlak in het bestemmingsplan toestaat en ook veel groter dan het bestaande huis dat vervangen wordt. De provincie heeft eerder geweigerd mee te werken aan de voorgestelde vervangende bouw. Desondanks heeft de gemeente gemeend toch een vergunning daarvoor te moeten afgeven. De bouwvergunning is  door de gemeente afgegeven en kan dus
- ondanks de bezwaren die de inspectie daartegen heeft gemaakt - worden gebruikt. Daarom heeft de inspectie de rechtbank gevraagd de vergunning te schorsen. Naar verwachting zal op korte termijn op dit verzoek worden beslist.

( bron: www.vrom.nl/pagina.html?id=1&goto=6862&site=persbericht )


---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie