Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Visitatie Nederlandse opleidingen milieukunde

Datum nieuwsfeit: 15-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Katholieke Universiteit Nijmegen
Zoek soortgelijke berichten

Katholieke Universiteit Nijmegen

Visitatie Nederlandse opleidingen milieukunde

Goede score Nijmeegse milieuwetenschappen in onderwijsvisitatie De Nijmeegse opleidingen milieuwetenschappen hebben goede resultaten behaald in de landelijke onderwijsvisitatie. De KU Nijmegen kent twee milieuwetenschappelijke opleidingen, te weten
Milieu-Maatschappijwetenschappen aan de Faculteit der Managementwetenschappen en Milieu-Natuurwetenschappen aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica. De kwaliteit van de afgestudeerden van beide opleidingen is goed. De afstudeerscripties hebben een goed niveau. De commissie is bij de bètaopleiding onder de indruk van het grote aantal studenten waarvan de naam prijkt op een Engelstalig wetenschappelijk tijdschrift, dikwijls in een gerefereerd tijdschrift. Zo blijkt uit het onlangs gepresenteerde rapport van de VSNU-visitatie.

De visitatiecommissie vindt wel dat beide opleidingen meer over de eigen grenzen heen moeten kijken. Ze hecht grote waarde aan een interdisciplinaire benadering en zegt dat de Nijmeegse universiteit vanwege de kwaliteit van de staf en de fysiek kleine afstand tussen de faculteiten die de opleidingen herbergen, bij uitstek geschikt is om daaraan nog meer te doen. Zo noemt de commissie het verzorgen van gezamenlijke studieonderdelen voor beide opleidingen, verplichte excursies en meer wederzijdse contacten over de (individueel geschreven) scripties: Laat bètastudenten presentaties van gammascripties volgen en van commentaar voorzien en andersom. Volgens de commissie zou het een gemiste kans zijn ook uit het oogpunt van nationale en internationale competitie, om deze mogelijkheden in de komende jaren niet te benutten.
13-3-2002

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie