Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten stad Utrecht 15-03-2002

Datum nieuwsfeit: 15-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-03-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.55 uur

Tram botst op auto; geen gewonden

UTRECHT Op donderdagavond omstreeks 19.45 uur is een tram op de Graadt van Roggenweg op een personenauto gebotst. Er raakte niemand gewond.

De bestuurster van de auto, een 47-jarige vrouw uit Breukelen, reed over de Graadt van Roggenweg en wilde ter hoogte van de Koningsbergenstraat keren en kruiste daarbij de trambaan. Omdat zij naderend verkeer voorrang moest verlenen, moest zij stoppen en kon de trambaan niet tijdig meer verlaten. De tram botste tegen de zijkant van de auto.

De tram moest uit de dienst worden genomen en de auto moest worden weggesleept. Het tramverkeer was ongeveer een half uur gestremd geweest.

Inbreker aangehouden

UTRECHT Een 21-jarige man uit Utrecht is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden op verdenking van een inbraak in een woning aan het Oude Houtensepad.

Na de melding stelde de politie een onderzoek. Hieruit bleek dat de Utrechter na de inbraak was weggerend en zich moest bevinden in de tuinen, dan wel brandgangen van de woningen aan de Fransenstraat. De politie sloot de buurt hermetisch af en zette een surveillancehond in. Die wist de Utrechter op te sporen. Kennelijk wilde hij toch weer weg rennen en werd daarbij in zijn arm gebeten door de hond.

Bij onderzoek op het bureau bleek dat de Utrechter in het bezit was van goederen afkomstig uit de woning en is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Paraplu aangezien voor wapen

UTRECHT Op donderdagavond omstreeks 21.00 uur rukte de politie met diverse eenheden uit nadat er een melding was binnengekomen over een man die zich mogelijk met een wapen ophield op de Laan van Nieuw Guinea.

Na onderzoek werd de bedoelde man getraceerd in een telefooncel. Om geen enkel risico te nemen werd een veilige omgeving gecreëerd en werd de Laan voor een groot gedeelte afgesloten voor alle verkeer.

Op het moment dat de man de telefooncel verliet, werd hij met getrokken wapen door de politie aangehouden. Bij hem werd echter geen wapen aangetroffen. Na onderzoek in de telefooncel werd alleen een ingevouwen paraplu gevonden. Ook in de directe omgeving werd niets bijzonders aangetroffen.

Na onderzoek werd de man, een 53-jarige Utrechter, weer in vrijheid gesteld.

Bioscoop en deel winkelcentrum ontruimd

UTRECHT Donderdagavond omstreeks 18.40 uur ontstond brand ontstaan in een container op het tussenniveau van het Radboutkwartier en Radboutpoort in het winkelcentrum Hoog Catharijne.

De brand ging gepaard met een behoorlijke rookontwikkeling waarop werd besloten tot ontruiming van dat gedeelte van het winkelcentrum en de bioscoop hetgeen binnen tien minuten was gerealiseerd. Door de brand traden de sprinklers in werking en de brandweer zorgde ervoor dat de container helemaal werd geblust.

De ontstane wateroverlast werd opgeruimd door de schoonmaakdienst. Nadat de meeste rook weer was weggetrokken en er geen gevaar meer was, werd het winkelcentrum rond 19.00 uur weer opengesteld voor het publiek. Onderzocht wordt hoe de brand is ontstaan.

Auto in brand gestoken
UTRECHT Op donderdagavond omstreeks 21.05 uur hoorden surveillerende politiemensen het alarm afgaan van een geparkeerde personenauto op de Oudegracht.

Uit onderzoek bleek dat er een ruit was vernield en verder bleek dat een persoon net voor aankomst van de politie was weggerend volgens een getuige. De politiemensen besloten daarop de eigenaar te waarschuwen, echter deze bleek niet thuis te zijn, waarop een briefje in de brievenbus werd achtergelaten met het verzoek contact op te nemen met de politie.

Omstreeks 21.17 uur reden de politiemensen weer langs de auto en zagen toen dat de auto in brand stond. De vlammen sloegen reeds uit het vernielde raam. Met een brandblusser lukte het de vlammen te doven, maar in de auto bleek een met vloeistof gevulde jerrycan te staan waarop de brandweer ter plaatse kwam en de nodige maatregelen trof. De auto werd daarna weggesleept.

Een getuige had, net voor de komst van de politie, een persoon gezien die een jerrycan in de auto had gelegd, kennelijk gevolgd door iets brandends, want een steekvlam was het gevolg en was daarna weggelopen.

De politie stelt een nader onderzoek. Het is nog onduidelijk of het om dezelfde persoon gaat.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie