Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid 15-03-2002

Datum nieuwsfeit: 15-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-03-2002 Persberichten district Eemland zuid, 10.00 uur

Gewaarschuwd en toch gaan rijden

AMERSFOORT In de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 maart werd een man aangehouden die ondanks een waarschuwing toch onder invloed ging rijden.

Omstreeks 12.30 werd een 56-jarige automobilist uit Amersfoort door agenten gewaarschuwd niet te gaan rijden. De man zat in een geparkeerde auto en hing half over zijn stuur omdat hij gedronken had.

Rond 01.10 uur kreeg de politie een melding dat vermoedelijk de gewaarschuwde man toch was gaan rijden. Ter hoogte van de Stichtse Rotonde zagen agenten de man inderdaad rijden. De Amersfoorter kreeg een stopteken en moest zijn auto aan de kant van de weg zetten.

Na een eerste blaastest bleek dat hij gedronken had. De man werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. De ademanalyse gaf aan de verdachte 1.1 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van 4 uur werd hij naar huis gestuurd. De rechter zal binnenkort de straf voor de man bepalen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie