Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NMBS-directie ongelukkig over stakingsdreiging

Datum nieuwsfeit: 15-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NMBS

14/03/02

NMBS-directie ongelukkig over stakingsdreiging

De directie van de NMBS maakt zich ernstige zorgen over de aankondigingen die her en der worden verspreid over mogelijke stakingsacties in de komende weken. Ze zou het bijzonder spijtig vinden dat het vertrouwen van de klanten, dat langzaam werd opgebouwd, bruusk zou worden verstoord.

Duizenden bijkomende mensen vonden de afgelopen jaren de weg naar de trein; de laatste tevredenheidsenquête vertoont een gunstige evolutie. Iedere stijging van de appreciatie van de cliënteel, iedere verbetering van het imago is in de eerste plaats het werk van de NMBS-werknemers, iedere dag. Een staking zou de vrucht van al die inspanningen kunnen tenietdoen.

De laatste maanden is er op politiek vlak uitgebreid gedebatteerd over de toekomst van de NMBS. De directie heeft net als haar personeel nota genomen van een aantal beslissingen. Zij heeft in zekere mate begrip voor de ongerustheid die bij het personeel leeft aan de vooravond van een nieuwe en omvangrijke herstructurering van het bedrijf. Op dit moment is zij evenwel niet in staat op alle vragen over de toekomst te antwoorden. Ze is echter bereid om hierover en over alle andere onderwerpen een passend gesprek aan te gaan of verder te zetten. Ze roept op om prioritair de belangen van de klanten in aanmerking te nemen bij elke afweging omtrent het al of niet onderbreken van het werk.

© 2001 NMBS

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie